Na sajmu će svoju djelatnost i poduzetničke ideje predstaviti više od 30 poduzetnica
Žensko poduzetništvo, njegove djelatnosti i ostvarena dostignuća – udarna su tema predstojećeg Osječkog jesenskog sajma.
Sedamnaesto izdanje na rasporedu je prvog vikenda u listopadu i tradicionalno će posjetiteljima ponuditi robu i usluge s temom proizvodnje hrane, poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije, stanovanja, ekologije, te strojeva, opreme i uređaja u poljoprivredi, šumarstvu, poslovnim prostorima, kućanstvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
– No, na sajmu će svoju djelatnost i poduzetničke ideje predstaviti više od 30 poduzetnica, koje svojim pozitivnim primjerom, zalaganjem i ostvarenim rezultatima daju izvrstan poticaj gospodarskom okruženju, ali i dodatnoj afirmaciji ideje samozapošljavanja u ženskom i socijalnom poduzetništvu – predstavlja Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma, tvrtke organizatora. Nadalje kaže kako će doprinos u razvoju ideje ženskog i socijalnog poduzetništva ovom prigodom dati i LEADER mreža Hrvatske organizacijom radionica i predavanja s primjerima pozitivne prakse u ženskom i socijalnom poduzetništvu, koje se održavaju drugog dana sajamske priredbe.
– Napomenula bih kako se ovaj segment našeg Jesenskog sajma održava pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije – kaže Vuković.
Na sajmu se tradicionalno održava i 19. Nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda, koje se organizira u suradnji i pod pokroviteljstvom HGK – Županijske komore Osijek. Ovi Dani meda obuhvatit će više aktivnosti: od ocjenjivanja i proglašenja najboljih medova do edukativne manifestacije na glavnom gradskom trgu pod nazivom “Mladi i med”.

Glas Slavonije/D. Kuštro