OSJEČKI SAJAM d.o.o., od svog osnutka, vođen je misijom organizacije sajamskih priredbi, izložbi i smotri, s ciljem podrške gospodarskom razvoju grada, županije i regije. Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje roba, usluga i tehnologijskih dostignuća na tržištu, kao i prezentacija mogućnosti i ostvarenja pojedinaca (OPG, obrtnici i sl.), poduzeća i jedinica lokalne samouprave (gradovi, općine, županije..), kao i udruga građana, clustera, strukovnih organizacija, gospodarskih i obrtničkih komora i dr. S iskustvom preko dvadesetipet godina, organiziranjem i oblikovanjem sajamskih priredbi Osječki sajam d.o.o.,  preuzeo je ulogu regionalnog lidera u sajamskoj djelatnosti i jedina je specijalizirana sajamska kuća u regiji istočne Hrvatske.

Znanje i iskustvo zbog dugogodišnjeg organiziranja sajamskih priredbi (preko 185 održanih sajmova), tradicionalnim održavanjem značajnih gospodarskih priredbi, utjecaj koji pojedine priredbe imaju na regionalno gospodarstvo (poljoprivreda, obrtništvo, graditeljstvo), podrške koje u obliku pokroviteljstava od strane osnivača Grada Osijeka, županije Osječko-baranjske, te resornih ministarstava, ima Osječki sajam, nedvojbeno govore o mjestu i ulozi koju u sajamskoj industriji zauzimamo.

Sajamski prostor na više od 5.000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora s razvijenom infrastrukturom, pruža izlagačima dobre uvjete za prezentaciju roba i usluga. Osječki sajam d.o.o. nudi izlagačima usluge kompletne izvedbe izložbenog prostora, koristeći pri tome najnovije metode i opremu Octanorm i Nika konstrukcije.

Svakako, zbog pridruživanja Hrvatske u EU, vizija osnaživanja naše uloge na planu domaće i  međunarodne robne razmjene i gospodarskim kretanjima, svoje puno ostvarenje i dodatnu afirmaciju ostvarit će izgradnjom novog Gospodarskog centra na novoj lokaciji.

Za vrijeme sajamskih priredbi Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Ministarstvima RH, Osječko-baranjskom županijom, HGK Županijskom komorom Osijek, HOK Županijskom komorom Osječko-baranjskom te Gradom Osijekom, organizira bogate stručno popratne programe, savjetovanja, konferencije, okrugle stolove na kojima sudjeluju eminentni stručnjaci s temama  iz raznih područja,  koje redovito prati  veliko zanimanje poduzetnika, medija i posjetitelja.

Otvorenim pristupom prema izlagačima, zanimljivim sajamskim priredbama, naši sajmovi su se profilirali u značajno mjesto susreta ponude i potražnje roba, usluga i ideja naše regije, te kao takvi postali prepoznatljivi i šire.

 

OPĆE INFORMACIJE:

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije d.o.o.

Gospodarska zona 10, 31000 Osijek

tel: +385 (031) 411-476

www.gospodarskicentarobz.hr

MBS: 030030471

OIB: 30761828384

PDV ID:  HR 30761828384

MB: 1216449

Trgovački sud Osijek

Temeljni kapital 33.180,00 eura uplaćen u cijelosti

IBAN: Addiko Bank d.d., Slavonska avenija 6, Zagreb

HR2525000091102006328

IBAN: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb

HR6523600001102306909

Vlasnik: Osječko-baranjska županija

Uprava:  Ivana Rešetar, mag.iur.

Nadzorni odbor:

  1. Gabrijela Čurković – predsjednica
  2. Miranda Glavaš-Kul – zamjenica
  3. Ivana Katavić Milardović – članica