Od petka do nedjelje, od 02. – 04. ožujka 2018., unatoč snježnim uvjetima, brojni posjetitelji došli su na sajamski prostor Pampas, u Osijeku, u namjeri da posjete iznimno bogatu, zanimljivu i raznovrsnu sajamsku priredbu, 25. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 19. OBRTNIČKI SAJAM.

Osobit interes vladao je za sjemensku robu, strojeve i alate za proljetnu sjetvu. O mogućnostima primjene najnovijih tehnoloških dostignuća u obradi i prihrani tla posjetitelji su se mogli informirati na izložbenim prostorima brojnih izlagača u paviljonima.

Kako se od početne sirovine može dobiti ekološki zdrav, vrhunski domaći proizvod posjetitelji su se mogli uvjeriti na prezentacijama bogate ponude proizvođača prehrambenih proizvoda. Degustacije, prezentacije, prodaja po sajamskim cijenama i  popustima i edukativno savjetovanje dodatno su pridonijele zadovoljstvu viđenim i ponuđenim.

Da je sajam mjesto susreta ponude i potražnje, nužno potreban alat u tržišnoj komunikaciji, vidjelo se po brojnim kontaktima, razgovorima i sklopljenim poslovima upravo na 25.  OSJEČKOM PROLJETNOM SAJMU.  Prednost organiziranog nastupa i predstavljanja gospodarstvenika iskoristili su gospodarstvenici predvođeni HGK Županijskom komorom Osijek, HOK Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije, HOK Obrtničkom komorom Međimurske županije, Udruženja obrtnika Osijek, Udruženja obrtnika  Vinkovci, Grada Vinkovaca,  Općine Antunovac i Općine Semeljci. Na sajmu je u okviru 19. OBRTNIČKOG SAJMA, pod pokroviteljstvom HOK i HOK OBŽ i Udruženja obrtnika Osijek nastupilo 30-tak obrtnika, 10-tak iz Vukovarsko-srijemske županije i pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i Udruženja obrtnika Vinkovci, 4 obrtnika pod pokroviteljstvom OK Međimurske županije, te preostalih 10-tak obrtnika iz ostalih hrvatskih županija.

Na sajmu je sudjelovalo cca 180 izlagača.

Sajamska priredba održana je pod pokroviteljstvom: Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije,  Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, HGK ŽK Osijek i HOK OK OBŽ. Ulaz i parkiranje bili su besplatni.

25.OSJEČKI PROLJETNI SAJAM svojom ponudom i interesom posjetitelja dokazuje svoj neupitni položaj na kalendaru značajnih poljoprivrednih sajmova. Sajamski prostor i uvjeti izlaganja, još jednom je potvrdio nužnost rješavanja novog sajamskog prostora s potrebnom infrastrukturom, kako bi se sajamske priredbe održavale na način koji će izlagačima i posjetiteljima pružiti sve potrebne uvjete za neometanu tržišnu komunikaciju i promociju.

Ovogodišnji, jubilarni, 25. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 19. OBRTNIČKI SAJAM održan je u ekstremno zimskim uvjetima. No, unatoč svemu, uložili smo iznimno veliki napor kako bi se sajamska priredba održala u obimu, uvjetima i na način kako i inače organiziramo sve sajamske priredbe.  Sve službe za pripremu i održavanje sajamske priredbe vrhunski su odradili svoj zadatak i ovom prigodom se prije svega zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da smo sajam organizirali na istom nivou kao i prethodne priredbe. Bio je ovo i svojevrstan test prije svega nama kao organizatorima i uvjereni smo da smo opravdali povjerenje naših izlagača i vjernih posjetitelja koji su i ove godine posjetili sajamsku priredbu. Vidimo se i naredne godine!

Kako je bilo na sajmu možete pogledati u galeriji fotografija.