Od petka do nedjelje, od 06. – 08. ožujka 2015., duge kolone vozila i neprekidne kolone pješaka slijevale su se na sajamski prostor Pampas, u Osijeku, u namjeri da posjete iznimno bogatu, zanimljivu i raznovrsnu sajamsku priredbu, 22. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 16. OBRTNIČKI SAJAM.
Osobit interes vladao je za sjemensku robu, strojeve i alate za proljetnu sjetvu. O mogućnostima primjene najnovijih tehnoloških dostignuća u obradi i prihrani tla posjetitelji su se mogli informirati na izložbenim prostorima brojnih izlagača u paviljonima.
Kako se od početne sirovine može dobiti ekološki zdrav, vrhunski domaći proizvod posjetitelji su se mogli uvjeriti na prezentacijama bogate ponude proizvođača prehrambenih proizvoda. Degustacije, prezentacije, sajamski popusti i edukativni sadržaj dodatno su pridonijele zadovoljstvu viđenim i ponuđenim.
Da je sajam mjesto susreta ponude i potražnje, neizostavan alat u tržišnoj komunikaciji, vidjelo se po brojnim kontaktima, razgovorima i sklopljenim poslovima upravo na 22.  OSJEČKOM PROLJETNOM SAJMU.  Prednost organiziranog nastupa i predstavljanja gospodarstvenika iskoristili su gospodarstvenici predvođeni HGK Županijskom komorom Osijek, HOK Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije, Međimurske županije i Virovitičke županije, Općinom Semeljci, Općinom Antunovac, te Lokalnom akcijskom grupom Bosutski niz iz Općine Nijemci. Na sajmu je u okviru 16. OBRTNIČKOG SAJMA, pod pokroviteljstvom HOK i HOK OBŽ nastupilo 30-tak obrtnika. HOK OK Osječko-baranjske županije posljednjeg je dana dodijelio priznanja izlagačima obrtnicima za nastup na 16. OBRTNIČKOM SAJMU.
Na sajmu je sudjelovalo preko 220 izlagača iz Hrvatske, Srbije i Mađarske. Pokrovitelji sajma bili su: Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK ŽK Osijek. Ulaz i parkiranje bili su besplatni. I za ovaj sajam vladao je velik interes posjetitelja ne samo naše regije, već i  susjednih zemalja. Procjenjujemo da je sajam posjetilo oko 20000 posjetitelja.
22. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM svojom ponudom i interesom posjetitelja dokazuje svoj neupitni položaj na kalendaru značajnih poljoprivrednih sajmova.
Fotografije, koje prikazuju dio atmosfere kroz sva tri sajamska dana dostupne su u Galeriji.