Od petka do nedjelje, od 07. – 09. ožujka 2014., duge kolone vozila i neprekidne kolone pješaka slijevale su se na sajamski prostor Pampas, u Osijeku, u namjeri da posjete iznimno bogatu, zanimljivu i raznovrsnu sajamsku priredbu, 21. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 15. OBRTNIČKI SAJAM.
Osobit interes vladao je za sjemensku robu, strojeve i alate za proljetnu sjetvu. O mogućnostima primjene najnovijih tehnoloških dostignuća u obradi i prihrani tla posjetitelji su se mogli informirati na izložbenim prostorima brojnih izlagača u paviljonima.
Kako se od početne sirovine može dobiti ekološki zdrav, vrhunski domaći proizvod posjetitelji su se mogli uvjeriti na prezentacijama bogate ponude proizvođača prehrambenih proizvoda. Degustacije, prezentacije, sajamski popusti i edukativni sadržaj dodatno su pridonijele zadovoljstvu viđenim i ponuđenim.
Stručno prateća događanja tematski su bila vezana za aktualnu problematiku:  Održiva poljoprivredna proizvodnja na obiteljskim gospodarstvima Hrvatske, Održivi uzgoj crne slavonske svinje na obiteljskim gospodarstvima Hrvatske, Raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u Republici Hrvatskoj, Mogućnosti zapošljavanja u ruralnom gospodarstvu, Što donosi novi Zakon o potrošačima, Izlaz na EU tržište uz pomoć Europske poduzetničke mreže, Sigurnost u prometu – važnost dnevnih preventivnih pregleda traktora i priključnih strojeva. Predstavljena je Udruga Fajferica s planom revitalizacije svinjogojske proizvodnje na OPG-ovima. HOK OK Osječko-baranjske županije posljednjeg je dana dodijelio priznanja izlagačima obrtnicima za nastup na 15. OBRTNIČKOM SAJMU.
Da je sajam mjesto susreta ponude i potražnje, neizostavan alat u tržišnoj komunikaciji, vidjelo se po brojnim kontaktima, razgovorima i sklopljenim poslovima upravo na 21.  OSJEČKOM PROLJETNOM SAJMU.  Prednost organiziranog nastupa i predstavljanja gospodarstvenika iskoristili su gospodarstvenici predvođeni HGK Županijskim komorama: Osijek, Virovitica, Vukovar, Bjelovar, Međimurskom županijom i HOK Međimurske županije, Općinom Semeljci, Lokalnim akcijskim grupama LAG Vuka – Dunav, LAG Karašica i LAG Zapadna Slavonija. Na sajmu je u okviru 15. OBRTNIČKOG SAJMA, pod pokroviteljstvom HOK i HOK OBŽ nastupilo 35 obrtnika iz 7 županija.
Na sajmu je sudjelovalo preko 200 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Pokrovitelji sajma bili su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK ŽK Osijek, Petrokemija d.d. Kutina.  Ulaz i parkiranje bili su besplatni. I za ovaj sajam vladao je velik interes posjetitelja ne samo naše regije, već i  susjednih zemalja. Procjenjujemo da je sajam posjetilo oko 20000 posjetitelja.
21. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM svojom ponudom i interesom posjetitelja dokazuje svoj neupitni položaj na kalendaru značajnih poljoprivrednih sajmova.