Prošlog vikenda sajamski prostor „Pampas“ bio je mjesto susreta brojnih izlagača s posjetiteljima koji su u velikom broju posjetili priredbu privučeni ponudom iz programa poljoprivrede, prehrane, graditeljstva i stanovanja.

Ponuda je bila raznovrsna: od domaćih autohtonih proizvoda, zimnice, meda, poljoprivrednih strojeva i novih tehnologija u poljoprivredi do strojeva, opreme i uređaja u opremanju domaćinstva, stanova, poslovnih prostora i slično. Mogućnosti i dostignuća ženskog poduzetništva prezentiralo je 40-tak žena poduzetnica, a 5 braniteljskih zadruga predstavili su svoju djelatnost i ponudili svoje proizvode i usluge.

Sajam je okupio oko 220 izlagača, iz naše zemlje, Mađarske, Srbije i Velike Britanije. Dolazak tvrtki iz Mađarske ponudio je priliku tvrtkama i obrtima iz naše županije za bilateralni sastanak s potencijalnim partnerima i razvoj gospodarskih prekograničnih aktivnosti. Osobitu pozornost iz svih dijelova Hrvatske iskazali su posjetitelji za tvrtku s ponudom poslova našim radnicima za rad na poslovima u Škotskoj.

Na svim izložbenim prostorima vladalo je veliko zanimanje – na sajmu su posjetitelji mogli degustirati proizvode i ponudu izlagača, informirati se o najnovijoj ponudi za opremanje svojih stambenih i poslovnih prostora, informirati se o zdravlju, saznati korisne informacije o pokretanju poslova, sudjelovati na predavanju o pčelarstvu i mogućnosti plasmana meda kao dio turističke ponude.  Sajam je započeo s Mednim doručkom iz hrvatskih pčelinjaka na kojem su sudjelovala djeca. Brigu o mladima i potrebi njihove zdrave ishrane pridonijela je i akcija Mladi i med u organizaciji Pčelarskog saveza Osječko-baranjske županije. Konkurentnosti domaćeg meda svakako doprinosi i Nacionalno ocjenjivanje meda, koje se održava u suradnji s HGK ŽK Osijek.

I ovogodišnji sajam ispunio je očekivanja izlagača i posjetitelja, kojima se i ovaj put zahvaljujemo na povjerenju, suradnji i podršci.

Fotografije s jesenske sajamske priredbe možete pogledati u Galeriji.