Oko 30-tak praktičnih kreativnih radionica, udruga koje podržavaju interes za tehničku kulturu, organizirani dolazak po utvrđenom rasporedu dolazaka i polazaka sa sajamskog prostora, izvrstan odaziv i zanimanje posjetitelja, zabavni sadržaji, stručna predavanja i atrakcije… Sve je to doprinijelo da je 1. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture ispunio sva očekivanja svih sudionika.

Na svakoj radionici djeca i mladi, bili su zabavljeni radom, oblikovanjem, interesantnim pokusima, iznenađenjima i mogućnostima da se okušaju u nečemu čemu mnogi od njih nikad nisu sudjelovali. Radost zbog novog, zadovoljstvo zbog naučenog, kao i spremnosti na izazov da se nastave baviti sličnim aktivnostima u budućnosti, ogledavala se na licima mladih posjetitelja koji su doista uživali u boravku na sajamskom prostoru.

Kvaliteti održane priredbe svakako je doprinijela izvrsna suradnja sa suorganizatorima (Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije) koji su spremno stavili na raspolaganje sve svoje resurse: od izbora do izvršenja kvalitetne pripreme  održavanje radionica primjerenih mladima i njihovom interesu, stručnog vodstva radionica, pažljivog planiranja dolazska osječkih osnovnoškolaca. Podrška GPP bila je izvrsna tehnička potpora same realizacije organiziranog dolaska.

O potrebi organiziranja manifestacija u kojima će tehnička kultura biti u fokusu kako bi se mladima ukazivalo na aktualne potrebe tržišta rada, svjedoči nastup skupine obrtnika Udruženja obrtnika Osijek.

Dolazak Motomrazova u subotu, zagrijao je ukupnu atmosferu koja je doista bila radna i bogata sadržajem…

Dobivanjem podrške sponzora dodatno smo obogatili priredbu. Zahvaljujemo se Općini Čepin, Autoškoli Sunce, Karolini d.o.o. i Bijelić Co. na odazivu i sudjelovanju u kreiranju ove izvrsne priredbe.

Vjerujemo u budućnost ovog sajamskog projekta, te Vas u najavi priprema za održavanje slijedeće priredbe srdačno pozdravljamo!

O svemu što se proteklog vikenda održavalo na sajamskoj priredbi, možete saznati pregledom fotografija u galeriji postavljenoj na našoj web stranici.