Da sajam  kao alat tržišne komunikacije, unatoč virtualnoj i ostalim naprednim tehnologijama,  nije izgubio na svom značaju, svjedoče prethodna tri dana. Svatko tko je došao na sajamski prostor Pampas, od 10,00 do 19,00 sati, imao se priliku u to i uvjeriti. Unatoč kiši, hladnom i vjetrovitom vremenu, svi putovi vodili su na sajam. Kolone vozila i ljudi slijevale su se na sajamski prostor, te se imperativ izgradnje novog prostora više nego ikada pokazao opravdanim.

U prisutnosti brojnih uzvanika, državnog tajnika gosp. Kraljička – predstavnika Ministarstva poljoprivrede,  predsjednika HOK- a – gosp. Ranogajeca, dožupana  Osječko-baranjske županije gosp. Ivanovića, predstavnika Grada Osijeka – gosp. Šerića, predsjednika HGK ŽK Osijek gosp. Kovačevića, predsjednika HOK OK Osječko-baranjske županije gosp. Kneževića, te predstavnika  županijskih obrtničkih  komora, konzularnih predstavnika  susjednih  zemalja i  asocijacija, sajam je otvorio predstavnik Ministarstva gospodarstva,  poduzetništva i obrta – pomoćnik ministra gosp.  Juzbašić.

Unatoč problemima u poslovanju, kao i novonastaloj „situaciji s corona virusom“ gospodarstvenici naše regije pokazuju iznimnu aktivnost i žilavost. Porastao je broj obrtnika u našoj županiji, a gospodarstvenici i opg-ovci našli su način ne samo za puko preživljavanje, već i osnaživanje za ukupne gospodarske aktivnosti na početku novog proljetnog sjetvenog ciklusa. Zajedništvom i zahvaljujući sveukupnoj podršci i poticaju svih lokalnih jedinica počevši od Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, općina naše županije (Antunovac, Semeljci, Petrijevci i Čepin), ali i prijateljskih županija od kojih posebno ističemo Međimursku županiju i Grad Vinkovce, te pokroviteljstvima HGK ŽK Osijek i HOK OK Osječko-baranjske županije, Osijek je pokazao da ne samo da zna i može, nego i zaslužuje biti najznačajniji regionalni sajam kontinentalne Hrvatske.

Sve predstavljeno na sajmu vezano je uz poljoprivredna domaćinstva, no i vlasnici urbanih i gradskih parcela mogli su pronaći nešto za svoje vrtove, okućnice i domaćinstva. Više od bilo kojeg opisa programa izlaganja i ukupno doživljene atmosfere na sajmu govore fotografije sa sajamskih izložbenih prostora (vidi galeriju).

Strpljenjem i radom, uz podršku Grada Osijeka i OBŽ, kao i spremnosti za suradnju i partnerski odnos sponzora (Pevex, Prvo Hrvatsko pivo 1664., TZ Grada Osijeka, Općina Čepin, Noky security), Osječki sajam d.o.o., organizacijom ovakvih manifestacija i sajamskih događaja u cijelosti je opravdao povjerenje brojnih izlagača iz zemlje i inozemstva, a sve u svrhu jačanja i podizanja konkurentnosti  domaćeg gospodarskog, poljoprivrednog i obrtničkog sektora.

Hvala svima koji su vjerovali i odazvali se našem pozivu za suradnju! Posebno zahvaljujemo i medijskim pokroviteljima, bez čije angažiranosti i praćenju, svi naši napori ne bi došli do punog izražaja. Ovakve priredbe dokaz su da je za uspjeh potrebno sinkronizirano i usklađeno povezivanje svih sudionika i uspjeh neće izostati…Unatoč svim virusima Slavonija i Baranja ide dalje!

Fotografije sa netom završenih sajmova možete pogledati u galeriji.