Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom Županijskom Komorom Osijek, 02. 10. 2015. otvoren je 18. OSJEČKI JESENSKI SAJAM. Sajam je otvorio gosp. Luka Burilović, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske Gospodarske Komore.
Na sajmu je izlagalo cca 180 izlagača. Program izlaganja i prodaje na sajmu je poljoprivreda, prehrana, stanovanje, obnovljivi izvori energije, ekologija, turizam. Kao i prethodnih godina, u sastavu sajamske priredbe pod pokroviteljstvom Hrvatske Gospodarske Komore Županijske Komore Osijek organizirano je 20. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, pića na bazi meda, mednih pripravaka i pakovina meda. Svečana dodjela priznanja i proglašenje pobjednika održana je u HGK ŽK Osijek, a na sajmu su svoje proizvode predstavili pčelari naše regije. Dio izlagača, već tradicionalno nastupa organizirano u suradnji s HGK ŽK Osijek, LAG Vuka-Dunav i Općinom Semeljci, što je izvrstan primjer uspješne suradnje lokalne zajednice i gospodarskih asocijacija i Osječkog sajma.
Nastavljajući pozitivna iskustva iz prethodne godine, na sajmu su pod pokroviteljstvom Povjerenstva za ravnopravnost spolova nastupile 34 žene poduzetnice, predstavljajući svoje djelatnosti koje su ove godine tematski obuhvaćale: proizvodnja i prerada poljoprivrednih proizvoda, bezalkoholna i alkoholna pića, edukacije, obrazovanje, savjetovanja, proizvodi i alternativni pristupi za unapređivanje zdravlja, tekstil, koža, odjeća i obuća, kozmetika, ljekovito bilje, turizam, suveniri, nakit, ekološki proizvodi za čišćenje u domaćinstvu, uslužni obrti čišćenja i dostave i sl. Osim izlaganja i prodaje, održane su i prezentacije s predstavljanjem edukativnih programa Učilišta Studium i obrta Certus (savjetovanje o EU fondovima i turizam). U organizaciji digitalne agencije Gerila, održano je stručno predavanje o tehnikama za uspješnu promociju na Internetu.
Na otvorenom izložbenom prostoru, pored strojeva i opreme u poljoprivredi, automobila i radnih strojeva, cvijeća i sadnica, ponude pčelara, uz podršku Turističke zajednice Grada Osijeka predstavljen je klaster Slavonska košarica. Klaster je predstavio 17 članova s autohtonim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, suvenirima, turističkom i gastro ponudom, kao i demonstracijom starih obrta naše regije.
Prvi paviljon obilovao je ponudom autohtonih proizvoda naše regije, predstavljanjem tvrtki iz domene poljoprivredne proizvodnje, pekarske i konditorske industrije, industrije stočne hrane, distributera za čišćenje i higijenu radnog prostora i domaćinstva, pčelarstva, ljekovitog bilja, te ostalih proizvoda tekstilne i kožne industrije.
U drugom paviljonu posjetitelje su dočekale tvrtke i obrti s programom graditeljstva, stanovanja, vodnog i komunalnog gospodarstva, prijevoza, ali i dijelom poljoprivredne tehnike i mehanizacije. U duhu povrata  alternativnim i obnovljivim izvorima energije, posjetitelji su se mogli informirati o kupnji i nabavi nove ložišne tehnologije i peći, a nakon višegodišnje pauze ponovno su na sajmu mogli susresti i proizvođače madraca i namještaja po mjeri.
Osječki sajam u suradnji s pokroviteljima, sponzorima, partnerima, suorganizatorima HGK ŽK Osijek i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije i Turističkom zajednicom Grada Osijeka, uspio je u namjeri da spajanjem i preplitanjem dosadašnjih programa s novim idejama i temama, tradicionalnog i suvremenog, posjetiteljima pruži kompletan uvid u postignuća, razvojne mogućnosti gospodarstva naše regije. Posjetitelji su kao i prethodnih godina u velikom broju posjetili 18. OSJEČKI JESENSKI SAJAM i vjerujemo sa sobom ponijeli pozitivne utiske o predstavljenim programima.
Kako slika govori više od tisuću riječi, dio atmosfere na sajmu prenose fotografije u galeriji.