U uobičajenom terminu od 06. – 08. listopada, Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije,  Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije, organizator je 20. OSJEČKOG JESENSKOG SAJMA.

20. OSJEČKI JESENSKI SAJAM je mjesto okupljanja gospodarstvenika široko sadržajnogprograma s naglaskom na poljoprivredu (ratarstvo, poljoprivredna mehanizacija), pčelarstvo, prehranu,   stanovanje, graditeljstvo, opremanje i  autohtone proizvode naše regije.

Posebno ističemo tri organizacijske cjeline:

–   22. Nacionalno ocjenjivanje meda

–  Grupni nastup i predstavljanje gospodarstvenika članica HGK, te obrtnika članica Obrtničke Komore Osječko-baranjske županije

– Organizirani nastup mađarskih gospodarstvenika u suradnji s Hungarian National Trading House

Ovogodišnje 22. Nacionalno ocjenjivanje meda, dio su manifestacije Dani meda, koji se u našem gradu održavaju na više lokacija uz podršku HGK ŽK Osijek i u suradnji s Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije. Posjetiteljima će se predstaviti i ponuditi svoje proizvode brojni izlagači – proizvođači meda, uz brojne degustacije i prezentacije.

Institucionalna potpora HGK ŽK Osijek, snažan je poticaj u predstavljanju  gospodarske aktivnosti i djelatnosti svojih članica. Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, podržava nastup izlagača obrtnika, čijim se potporama želi pomoći upravo malim obrtnicima u okviru mjera jačanja konkurentnosti i poticaja poduzetništvu. Osim naše županije, dugogodišnjom suradnjom s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije dodatno se podupire uvijek prisutan interes izlagača Međimurske županije za nastup na OSJEČKOM JESENSKOM SAJMU.

Zahvaljujući Hungarian National Trading House, po drugi put na OSJEČKOM JESENSKOM SAJMU predstavit će se gospodarstvenici Republike Mađarske.

Općine Antunovac i Semeljci primjer su uspješnih općina koje svojim gospodarstvenicima zbog važnosti nastupa na sajamskim priredbama daju stalnu podršku redovitim sudjelovanjem na našim manifestacijama.

Posebno naglašavamo značaj nastupa proizvođača poljoprivredne mehanizacije, čiji redoviti nastupi svjedoče o uspješnosti opstanka i afirmaciji njihove djelatnosti. Upravo na 20. OSJEČKOM JESENSKOM SAJMU, izlagači dokazuju da se u našoj zemlji može opstati trudom i marljivošću, uz dakako, nezaobilaznu podršku lokalne zajednice i poduzetničkih institucija. 20. OSJEČKI JESENSKI SAJAM, sajamska je priredba podrške malim sustavima i njihovom opstanku u uvjetima prilagodbe gospodarskim procesima.

Navedene aktivnosti svih sudionica u organizaciji usmjerene su na unapređenje gospodarskog stanja u našem gradu, županiji i regiji, kako bi potaknuli pozitivne gospodarske tokove koji će za rezultat imati snažniji ekonomski razvoj ruralne sredine, zaustaviti odlazak stanovništva naše regije u inozemstvo, kao i potaknuti demografsku obnovu.

Posjetitelje pozivamo da posjete sajam od 06. – 08. 10. 2017. Kao i uvijek do sada, ulaz i parking su slobodni.