Osječki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – 14. SALORI. Tradicionalno, svake godine u travnju, od 07. – 09. 04. 2017.,  sajamski prostor Pampas, u Osijeku, mjesto je okupljanja i susreta županijskih lovačkih  saveza, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova te turističke zajednice županije.

U istom terminu organiziramo i 21. MOTOMOBIL – sajam automobila i prateće industrije. Sajam automobila je značajna sajamska priredba koja posjetiteljima pruža mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu, s brojnim automobilima, motorima, skuterima, kao i ukupnom ponudom i novitetima prateće industrije. Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora, mjesto je izložbe i predstavljanja naših regionalnih auto kuća, sudionika 21. MOTOMOBILA. Dvadesetprva sajamska priredba MOTOMOBIL predstavlja prvorazredni događaj za brojne zaljubljenike u automobile, motore i sve ostalo što prati revijalna događanja, zanimljive prezentacije i premijere novih vozila te unosi dašak luksuza i ekstravagancije.

Sajam lova, ribolova i turizma održava se na prostoru koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao izvrsnim za održavanje ovakve manifestacije. Na sajmu u Osijeku, na izložbenom prostoru sajamskog prostora Pampas izlaže velik broj izlagača s temom lova, ribolova i turizma. Sajamska priredba je prigoda da osim prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza, uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji kušaju najbolje „fiš paprikaše“, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljenih kod najboljih majstora pripreme hrane u prirodi uz vina kontinentalnog porijekla, autohtone proizvode našeg podneblja, ali i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti.

U organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, održat će se državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Za one koji to žele, znaju i vole, streljačka mjesta će biti prilika lovcima i strijelcima da  isprobaju svoje streljačke sposobnosti u praktičnom streljaštvu. Kad se tome pridoda i manifestacija natjecanja u lovu ribe udicom na plovak,  sajamska priredba SALORI svrstava se u red sadržajem najboljih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji.

Ističemo da u poslovima organizacije sajma lova, ribolova i turizma, Osječki sajam ima značajnu podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, HŠRS Osječko-baranjske županije i Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka.

Sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a odvija se na 2000m² zatvorenog i 3000m² otvorenog izložbenog prostora.

Dvije sajamske priredbe, izvrsno se nadopunjuju, te sadržajno i programski predstavljaju zaokruženu cjelinu – tako da je 14. SALORI i 21. MOTOMOBIL – sajam druženja i zabave, gastronomije te harmonije s prirodom.

Ukupan sadržaj i sve navedene aktivnosti, neupitno svjedoče o značaju, potrebi i opravdanosti njegovanja i razvijanja tradicije ove sajamske priredbe kao najuspješnije priredbe ove vrste u zemlji. Ova priredba pokazuje da se povezivanjem, zajedništvom i suradnjom može uspjeti.