Prva ovogodišnja sajamska priredba u našem gradu, održat će se od 03. – 05. 03. 2017. na sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta,  Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

 

Zbog značaja u regiji centru poljoprivredne proizvodnje,  24. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM – sajam poljoprivrede i prehrane, u čijem se sastavu četvrtu godinu za redom održava i 18. OBRTNIČKI SAJAM, svjedoči o mjestu koje zauzima u sajamskoj industriji Republike Hrvatske.

 

Organizator sajma Osječki sajam d.o.o. uz punu podršku i aktivno učešće HGK ŽK Osijek i HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tradicionalno na sajam privlači značajan broj izlagača s temom poljoprivrede (sjemenska roba, gnojiva, poljoprivredni strojevi, oprema i uređaji, proizvođači hrane, konzalting tvrtke i tvrtke za ispitivanje i unapređenje kakvoće hrane), oprema i uređaji u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnički proizvodi, motorna vozila, prezentacija gospodarskih potencijala općina naše županije koje  sudjeluju na našim priredbama (Antunovac, Semeljci).

 

Pored obrtnika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije koji pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije nastupaju na sajamskoj priredbi, na sajmu će sudjelovati i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske županije i Brodsko-posavske županije. O međunarodnom značaju sajma svjedoči interes i učešće izlagača iz susjednih zemalja (Slovenija, Srbija).

 

Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, degustacija i zabavnog sadržaja. Tako će biti i ove godine. Osječki sajam poziva posjetitelje u posjet sajma, u uvjerenju da je interes i podrška posjetitelja najznačajniji indikator opravdanosti organiziranja i uspješnosti održavanja sajamske priredbe. Sigurni smo da će i 24. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 18. OBRTNIČKI SAJAM, ostvariti očekivanja izlagača, posjetitelja, svih partnera i suorganizatora.

 

Zahvaljujemo svim suorganizatorima priredbe, čijom će angažiranošću  i suradnjom, ova izvanredno vrijedna i značajna priredba u našem gospodarskom i društvenom okruženju, po dvadeset četvrti put za redom ponovo na sajamski prostor Pampas, u Osijek privući brojne gospodarstvenike i posjetitelje.