Osječki sajam d.o.o., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, od 05. – 07. 10. 2018., organizator je 21. OSJEČKOG JESENSKOG SAJMA.

Programski sajam podržava poljoprivredu i prehranu s naglaskom na pčelarstvo i autohtone proizvode našeg podneblja, graditeljstvo, stanovanje.

U sklopu sajamske priredbe održavaju se manifestacije:

  • Dani meda – 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda u suradnji s HGK ŽK Osijek i Medni doručak iz hrvatskih pčelinjaka u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom
  • Izložba ženskog poduzetništva pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije
  • Izložba braniteljskog poduzetništva pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije
  • Hrvatsko-mađarski poslovni susret pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Mađarske u Republici Hrvatskoj

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek organizator je grupnog nastupa gospodarstvenika na sajamskoj priredbi. Očekuje se nastup oko 40-tak izlagača pod pokroviteljstvom i uz sufinanciranje HGK ŽK Osijek.

Nastavljajući pozitivnu praksu aktivne suradnje s Hrvatskom obrtničkom komorom i na ovogodišnjoj priredbi obrtnici naše županije imaju priliku nastupiti pod pokroviteljstvom i uz sufinanciranje Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

Osim tvrtki, obrta i OPG-ova, na sajmu sudjeluju i jedinice lokalne samouprave i asocijacije podupirući gospodarstvenike svoje lokalne zajednice, te na taj način promiču gospodarske mogućnosti i potencijale svoje općine ili lokalne grupe.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera. Osim izložbe i prodaje, na sajmu će se održati organizirani bilateralni  susret hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, degustacije i promocija meda i mednih pripravaka, stručno-prateće aktivnosti u obliku promotivnih predavanja i prezentacija.