Obje priredbe na rasporedu su od petka do nedjelje, od 15. do 17. travnja.

Ovo je sajam odmora. Tom jednostavnom tvrdnjom Nada Magalić, direktorica tvrtke Osječki sajam najavila je ovotjedno održavanje priredbe koju programski određuju lovna i ribolovna djelatnost te ponudu i mogućnosti kontinentalnog turizma u našoj regiji trinaesti sajam SALORI te u istom terminu pridruženi – 20. Motomobil – sajam automobila i prateće automobilske industrije.

Obje ove priredbe na rasporedu su od petka do nedjelje (15.-17 travnja), na prostoru osječkog Pampasa, a o sadržaju su govorili predstavnici brojnih suorganizatora.

Tako Zlatko Stolnik, ispred županijskog Lovačkog saveza, najavljuje postav diorame – prikaza životinja i riba u prirodnom okruženju, dodjelu trofeja za najulov, ali i sjednicu središnjice lovačkog saveza.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog-ribolovnog saveza najavljuje partnerski nastup Ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, ali i državno prvenstvo u kuhanju fiš-paprikaša.

Željko Macanić, uime županijske ribolovne organizacije najavljuje ovom prigodom, kao opomenu, javno spaljivanje mreža iz krivolova.

Antonio Sobol, uime županijske Turističke zajednice ovaj sajam vidi kao “skladnu cjelinu” promocije potencijala županije ovaj put s naglaskom na cikloturizam.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) Županijska komora Osijek tradicionalno je partner osječke proljetne i jesenske sajamske manifestacije, a sada su se prvi put priključili i SALORI-ju.

Jelena Radić najavila je organizirani nastup 15 njihovih članica na 100 četvornih metara izložbenog prostora.

SALORI je dobra promocija i za streljaštvo, Zoran Ćelić uime Građanskog streljačkog društva (GSD) Osijek 1784 najavio je natjecanje u gađanju stajaće mete – srnjak. Svih dana sajma otvorena je i zračna streljana, što je prilika za djecu i mladež da steknu osnove sigurnog rukovanja oružjem.

Naposljetku i MUP je redovan izlagač te će ovaj put za posjetitelje, ali i lovce, održati predavanje o rukovanju oružjem, ali i preventivno predavanje o opasnostima od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Nakom ovako bogatih najava, Denisu Ambrušu, zamjeniku osječkog gradonačelnika nije preostalo ništa drugo nego pozvati Osječane i njihove goste na posjet Pampasu, ali je dodao i kako pokroviteljstva Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma, dodatno valorizira napore organizatora.

Zaključno, 13. SALORI i 20. Motomobil okupio je 120 izlagača, otvorenje sajma je u petak, u 11 sati. U subotu i nedjelju radno vrijeme je od 10 do 19 sati. Ulaz i parking su besplatni.

120 izlagača okupili su ove godine SALORI I Motomobil

Otvorenje sajma je u petak, u 11 sati. U subotu i nedjelju radno vrijeme je od 10 do 19 sati. Ulaz i parking su besplatni.

Glas Slavonije/D.Kuštro

Foto: D.Kuštro