U djelatnosti organiziranja sajamskih izložbi vjerojatno je najotegotnija situacija to što si tek završio jedan sajam, a odmah moraš razmišljati o onim sljedećim. Nije stoga čudno što tvrtka Osječki sajam, s tradicijom održavanja sajamskih priredbi dužom od 20 godina, ima sklopljen program za cijelu 2016. godinu. Trenutačno su u poslovima organizacije i pripreme 23. Osječkog proljetnog sajma – sajma poljoprivrede i prehrane, u čijem je sastavu i 17. Obrtnički sajam.

– Održat će se na sajamskom prostoru Pampas, od 4. do 6. ožujka, uz nastup izlagača čiji je program izlaganje i prodaja podrške poljoprivrednoj proizvodnji, potom prehrambene industrije, usluga bankarskih institucija i osiguranja – najavljuje Nada Maglaić, direktorica Osječkog sajma. Uz podršku HOK-a i Obrtničke komore Osječko-baranjske županije na sajmu će izlagati i svoju djelatnost predstaviti obrtnici Osječko-baranjske i susjednih regionalnih županija. Značajnu podršku ovoj sajamskoj priredbi daju pokroviteljstva Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Potom, od 15. do 17. travnja, Osječki sajam bit će domaćin dvaju sajmova koji se od prošle godine odvijaju u zajedničkom terminu.

– To su, prema mišljenju mnogih posjetitelja i izlagača, najznačajnije sajamske priredbe u zemlji s temom lova, ribolova i turizma – 13. Salori i 20. Motomobil – sajam automobila i prateće industrije, kao prirodni slijed potrebe za kretanjem, putovanjima i uživanjem – kaže naša sugovornica. U ovom se terminu daje i prikaz ostvarenih, ali i mogućih pravaca razvoja kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije.

Naposljetku, u uobičajenom terminu prvog tjedna listopada, bit će organiziran 19. Osječki jesenski sajam. Okupljanje je to gospodarstvenika čije su aktivnosti usmjerene na proizvodnju hrane, prehrambenu industriju, stanovanje, energetiku i ekologiju. Posljednje dvije jesenske sajamske priredbe u Osijeku bile su i prezentacija ženskog poduzetništva.

– Sve ove naše planirane aktivnosti usmjerene su na unaprjeđenje gospodarskih aktivnosti u našem gradu, županiji i regiji, kako bismo potaknuli pozitivne gospodarske tokove koji će za rezultat imati snažniji ekonomski razvoj – zaključuje Maglaić.

  PARTNER I DALJE HGK ŽK OSIJEK

Dugogodišnji partner ovih sajamskih priredbi je Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek, koja će prema najavama i na sljedećim priredbama biti snažan podupiratelj svih gospodarskih aktivnosti i događaja koje organizira Osječki sajam.

Glas Slavonije/D.Kuštro

Foto: Josip Šeri/arhiva