Netom završeni SALORI, sajam lova, ribolova i turizma, te prvi put pridruženi mu Motomobil, sajam automobila i prateće industrije, održani na osječkom sajamskom prostoru Pampas, bili su prepuni događanja.
Gotovo da su tri sajamska dana bila pretijesna za sve ono što je bilo predviđeno. Lovci su imali predstavljanje najulova i trofeja, natjecali su se u kuhanju čobanca, jučer su pak imali skupštinu na kojoj je obilježena 20. godišnjica Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.
Ribolovci su, ovaj put na prostoru Đole, imali uobičajeno natjecanje mlađih kategorija u lovu ribe, organizirali su potom i državno prvenstvo u kuhanju fiša. U turističkom dijelu razgovaralo se o mogućnostima financiranja turističkih projekata kroz EU fondove…
Nakon svega, posebice sjajne nedjeljne posjećenosti, organizator, tvrtka Osječki sajam, ne skriva zadovoljstvo. S jedne strane ne jenjava zanimanje posjetitelja, a s druge strane izlagači se trude dodatno oplemeniti sajamske dana.
– Uz zalaganje nas kao organizatora i podršku partnerskih institucija, doista je riječ o svojevrsnom sinergijskom djelovanju kojim nastojimo svaki put dodatno oplemeniti svaku sajamsku priredbu i doći do uspjeha. No, to nas obvezuje da svaki idući put pokušamo biti još bolji – rekla je zaključno Nada Maglaić, direktorica Osječkog sajma. Sajamske aktivnosti u Osijeku bit će nastavljene na jesen.

Posebnu pozornost izazvao je HAK-ov simulator prevrtanja

Motomobil, iako ovaj put u novom terminu, nije izgubio svoju klijentelu. Uz nastup brojnih autokuća, dojmljivim posjetom pohvalio se Fornix, Automobili Škojo i Remix. Kod ovih posljednjih dva modela izazvala su posebnu pozornost. Riječ je o e-Golfu i e-Upu, modeli su to pogonjeni na struju. Upravo su na Motomobilu imali svoju slavonsku premijeru. U dijelu ove izložbe posebnu pozornost izazvao je i HAK-ov simulator prevrtanja u kojemu su posjetitelji mogli osjetiti kako je to kada se vozilo prevrće prilikom slijetanja s ceste.
Glas Slavonije/D.Kuštro