Dan prije početka 17. Osječkog jesenskog sajma (3. – 5. listopada) dotjeruju se i posljednji detalji, tako je uvijek kada na otvorenje dolazi predsjednik države. Ovo je, naime, jedna od rijetkih priredbi takvog karaktera na koju redovito dolaze državni poglavari. Tako ni ove godine neće izostati dolazak predsjednika Ive Josipovića, koji uvijek donosi i dodatnu, dobrodošlu, medijsku promociju.
Jesenski sajam okupio je 190 izlagača, pretežito iz Hrvatske, potom iz Slovenije, Srbije, BiH i Mađarske. S nemalim iznosom od sto tisuća kuna i ove godine kao veliki partner pojavljuje se HGK – Županijska komora Osijek, koja je zakupila 200 četvornih metara izložbenog prostora te pokriva troškove nastupa svojih članica. Organizirali su i izlagače iz susjedstva, osiguran je nastup poduzetnika iz Regionalne privredne komore Subotica.
Sajam će biti obilježen i dvama velikim stručnim skupovima – na prvom, u okviru nacionalnih Dana meda, razgovarat će se o aktualnostima u hrvatskom pčelarstvu, na onom drugom raspravljat će se o poziciji ženskog poduzetništva. Hrvatska info mreža ruralnih animatora i Leader mreža Hrvatske uz pokroviteljstvo Osječko-baranjske županije organiziraju skup Novi pristup poduzetništvu žena u ruralnim područjima. Kao realan prikaz tih tema na sajmu će na svojim štandovima nastupiti 30 žena poduzetnica. Sajam će biti i edukativan: Odjel za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s Crvenim križem i Hrvatskim auto-klubom priredit će pokazne vježbe o postupanju u kriznim situacijama u prometu.
Glas Slavonije/D.Kuštro