Snijegu, ledu i kiši usprkos, u Osijeku je od petka do nedjelje održana prva ovogodišnja manifestacija 25. Proljetni sajam i 19. Obrtnički sajam koji su na izložbeni prostor na Pampasu privukli između 10 i 12 tisuća posjetitelja, što je doista znak da su samo rijetki odlučili ne doći na sajam zbog vremenskih neprilika.

Nije ovo prvi put da Osječki proljetni sajam bude obilježen bijelim pokrivačem, ali ovo su doista bila tri dana u cijelosti obilježena zimskih uvjetima. No, čini se kako nitko nije ostao ozbiljnije uskraćen. Dobro se trgovalo, već za koji tjedan počet će proljetna sjetva, na sajmu se stoga masovno kupovalo sjeme kukuruza, poljoprivrednici su „odnosili“ mehanizaciju, poglavito rasipače gnojiva, jer valjat će nakon oštre zime strnim kulturama dodati nešto „vitamina“. Zadovoljni mogu biti i prodavači suhomesnatih proizvoda, sirari i medari jer na sajmu uvijek ostvare lijepe prodajne rezultate.

Članak u cijelosti možete pročitati na dolje navedenom linku.

http://www.glas-slavonije.hr/357603/7/Snijegu-poledici-i-kisi-usprkos-izlozbeni–prostori-na-Pampasu-privukli-12-ak-tisuca-posjetitelja