U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku prvi put održan je SALORI – sajam lova, ribolova i turizma. Sajam je otvoren u petak 8. rujna, a trajao je do nedjelje 10. rujna. SALORI je sajam na kojem se susreću stručnjaci iz lova, ribolova i turizma pa je i ove godine okupio stotinjak izlagača iz tih područja. Ponuda sajma odnosila se na izložbu i prodaju renomirane opreme, oružja, pribora i uređaja za lov i ribolov, a uz to, u ponudi su bile i brojne stručno-prateće aktivnosti.

Osim što je privukao brojne izlagače, SALORI je privukao i brojne posjetitelje. Novi prostor omogućio je veći kapacitet posjetitelja te je ove godine sajam posjetilo oko 5000 posjetitelja što je 10 puta veći interes nego što je bio na prethodnoj lokaciji koja je zbog limitiranog prostor mogla primiti do 500 posjetitelja.

SALORI je deseta manifestacija koja je održana u ovom prostoru, a do kraja godine očekuje se još 11 od kojih se izdvajaju Jesenski sajam, Tehnicoolum te Green Matrix Summit.

Sajam je organizirao Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom. Program se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a pod sponzorstvom Hrvatskih šuma d.o.o., Općine Strizivojna te Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb.