Odlična posjećenost i posljedično tome zadovoljstvo izlagača, posebice domeni sjemenske robe, strojeva i alata za proljetnu sjetvu, potom brojni gospodarski susreti, degustacije, brojni popusti…sažetak su netom završenog 22. Osječkog proljetnog sajma.
– Drago nam je da su prednost organiziranog nastupa i predstavljanja ovdje iskoristili gospodarstvenici predvođeni HGK-Županijskom komorom Osijek, HOK Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije, Međimurske i Virovitičke županije, potom općine Semeljci i Antunovac, te Lokalna akcijska grupa Bosutski niz iz općine Nijemci – navela je Nada Maglaić, direktorica Osječkog sajma, tvrtke organizatora.
Uspjehu sajamske priredbe pridonijela je i uspješna organizacija 16. Obrtničkog sajma. Obrtnička komora Osječko-baranjske županije posljednjeg je dana dodijelila  priznanja izlagačima obrtnicima. U tri dana procijenjeno je kako je osječkim Pampasom prošlo 20 tisuća posjetitelja.
No, vremena za predah nema, jer je na rasporedu novi sajam.
– U travnju, u terminu između 17. i 19., bit ćemo domaćini Sajma lova, ribolova i turizma, odnosno 12. SALORI-ja – kaže Maglaić.
Mjesto je to okupljanja i susreta županijskih lovačkih saveza i športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina i streljačkih društava. Sajam se organizira u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka
UZ SALORI I MOTOMOBIL
Budući da su automobilske kuće iskazivale interes i rado sudjelovale na SALORI-ju, od ove godine, u istom terminu, održat će se i 19. MOTOMOBIL, sajam automobila i prateće automobilske industrije. ”Noviteti iz svijeta automobila i motocikala renomiranih distributera vozila naše regije, osiguranje motornih vozila, električnih vozila i bicikala, prodaja rezervnih dijelova i servisna podrška, bit će sadržaj svog sajma za koji vjerujemo da će se, gastronomskim rječnikom rečeno, izvrsno sljubiti s 12. SALORI -jem”, sigurna je Maglaić.
 
Glas Slavonije/D. Kušto