Mjerač protoka vremena na internetskoj stranici tvrtke Osječki sajam pokazuje kako je do prvog ovogodišnjeg sajma manje od mjesec dana. Još je 27 dana do početka 24. Osječkog proljetnog sajma i 18. Obrtničkog sajma u Osijeku.

Tvrtka Osječki sajam u ovogodišnjem je kalendaru sajmova najavila tri sajamska okupljanja. Uz već najavljeni Proljetni i Obrtnički (3. – 5. ožujka), to su i Sajam lova, ribolova i turizma (Salori) te automobilske industrije (Motomobil) koji se održavaju u zajedničkom terminu početkom travnja. U listopadu je jubilarni 20. Osječki jesenski sajam.

Organizacija je ovih priredbi za tvrtku Osječki sajam i njezinu direktoricu Nadu Maglaić i dalje znak kontinuiteta u promociji Osijeka, ali i podrška ukupnom gospodarstvu ove regije.

– Sajam je općenito mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, degustacija i zabavnog sadržaja. Tako će biti i ove godine – najavljuje Maglaić.

A prvi je sajam na rasporedu Osječki proljetni sajam. Sajam je to poljoprivrede i prehrane koji se održava svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, te jačanje ruralnog razvoja.

U istom će se terminu održati i Obrtnički sajam. Zahvaljujući sada već 18-godišnjoj suradnji Osječkog sajma i Hrvatske obrtničke komore, u Osijeku se predstavlja velik broj hrvatskih obrtnika organiziranih u županijske obrtničke komore.

Uz posjetitelje, čiji je dolazak jedan od glavnih indikatora opravdanosti organiziranja ovih manifestacija, uspješnost osječkih sajmova mjeri se i institucionalnom podrškom koju Osječki sajam uspješno povezuje. Uz punu podršku i aktivno sudjelovanje već spomenute HOK – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tu je, naravno, i HGK – Županijska komora Osijek, potom nezaobilazna podrška Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, te pokroviteljstvo brojnih ministarstava, najčešće Ministarstva poljoprivrede te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. A predstojeći Proljetni i Obrtnički sajam održat će se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.

– Zahvaljujemo svim suorganizatorima na angažiranosti i suradnji. Tako ćemo dvadeset četvrti put zaredom na sajamski prostor Pampas, u Osijek, privući brojne gospodarstvenike i posjetitelje na vrijednu i značajnu priredbu u našem gospodarskom i društvenom okruženju – zaključuje Maglaić.

14. SALORI 2017.
21. MOTOMOBIL 2017.

7. travnja – 9. travnja 2017.

20. OSJEČKI JESENSKI SAJAM 2017.

6. listopada – 8. listopada 2017.

 

Glas Slavonije/D.Kuštro