Proljetni i obrtnički sajam po drugi puta održat će se u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. ožujka 2024. godine. Prošlogodišnjim Proljetnim sajmom svečano je otvoren suvremen i multifunkcionalan prostor Gospodarski centar.

Sajam je nastao iz potrebe podrške poljoprivrednoj proizvodnji kao strateškoj gospodarskoj grani naše regije. Ove godine Proljetni sajam organizira se tridesetu godinu za redom, dok se obrtnički organizira dvadeset i četvrtu godinu, međunarodnog je karaktera i prema svim pokazateljima (broj izlagača, veličina izložbenog prostora, broj posjetitelja i sl.) predstavlja značajan gospodarski događaj.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera te očekujemo preko 250 izlagača iz zemlje i inozemstva, a što je značajno veći broj izlagača u odnosu na prošlu godinu. Sajam obuhvaća područje poljoprivrede, opreme i uređaja u kućanstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda te predstavljanje gospodarskih potencijala općina Osječko-baranjske županije i šire.

Organizatori sajma su Osječko-baranjska županija, Gospodarski centar Osječko-baranjske županije d.o.o. i Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a sponzori su HBOR, HAMAG BICRO, Cesting d.o.o. i Altrad – Limex d.o.o.. Program sajma odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sajam je otvoren sva tri dana od 10 do 19 sati, a svečano otvorenje održat će se u petak 15. ožujka u 10 sati.
Ulaz na sajam i parking su besplatni za sve posjetitelje.