Izlagači, poduzetnici, obrtnici i zainteresirani gospodarstvenici od petka do nedjelje (od 6. do 8. ožujka) okupit će se u Osijeku na 22. Osječkom proljetnom sajmu te na 16. Obrtničkom sajmu, koji se održavaju na sajamskom prostoru Pampas. 
Direktorica Osječkog  sajma Nada Maglaić kaže kako će se izlagači smjestiti i na otvorenom i na zatvorenom dijelu sajma, a izrazila je zadovoljstvo interesom izlagača.
– Organizaciju sajma pomaže Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Hrvatska gospodarska komora i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije – rekla je Maglaić, a kao posebnu zanimljivost sajma istaknula je premijerno prikazivanje rada prototipa sijačice proizvedene u pogonu OLT-a.
Prezentacija će biti održana na zemljištu neposredno uz Pampas, i to u nedjelju u 10 sati.
Tradicija suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom, županijskom komorom Osijek, nastavljena je i ove godine, a Ivana Erak, viša stručna suradnica u HGK Osijek istaknula je kako HGK animira svoje članove na dolazak na sajamske priredbe.
– Za svoje članove osigurali smo 200 četvornih metara na kojima će se predstaviti 24 naša izlagača iz cijele Hrvatske, a njihov nastup smo i financijski podržali. Najviše izlagača dolazi iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, a dolaze i izlagači iz Subotice – rekla je Erak.
Na sličan način u organizaciju sajma uključila se i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije.
– Obrtnicima je ovo prilika da pokažu svoje proizvode, ali prilika je to i da se promoviraju škole i učenici koji se školuju za obrtnička zanimanja. Ove godine na približno 150 ‘kvadrata’ predstavit će se 25 obrtnika – rekla je Blaženka Bogdan iz Obrtničke komore Osječko-baranjske županije koja dodaje kako bez potpore Osječko-baranjske županije ne bi bilo moguće svakom novom obrtu omogućiti predstavljanje na četiri ‘kvadrata’ uz 100-postotno financiranje preko Komore koja svim ostalim zainteresiranim obrtnicima sufinancira 50 posto cijene izlaganja na četiri četvorna metra.
Silva Wendling u ime Osječko-baranjske županije istaknula je kako je sajam s naglaskom na poljoprivredu i prehranu od iznimne strateške važnosti.
– Usmjerili smo se na izlagače kojima je problem osigurati sredstva potrebna za izlaganje te smo im osigurali prostor. Očekujem dobru posjećenost, sajam je dobro organiziran i nadam se nastavku uspješne suradnje – rekla je Wendling.
Kao i uvijek, svoje aktivnosti, s naglaskom na prevenciju, predstavit će i PU osječko-baranjska.
Zainteresirani građani sajam mogu posjetiti u petak, subotu i nedjelju (6. do 8. ožujka) od 10 do 19 sati, a ulaz je besplatan, kao i parkiranje.
Priznanja najboljim izlagačima
U nedjelju (8.ožujka) održat će se dodjela priznanja za najatraktivniji proizvod sajma, najuređeniji štand i priznanje za njegovanje tradicije. Zatim slijedi modna revija učenika Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.
 
Glas Slavonije/I. Sekol