Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je izrazila zadovoljstvo ostvarenim pozitivnim pomacima posebice u pravcu gospodarskog rasta, smanjenju nezaposlenosti i dovođenju u red javnih financija, ali i poručila da nas ti rezultati ne smiju opustiti već “moraju biti tek prvi korak za postizanje našeg pravog cilja, a to je rast od pet posto na godišnjoj razini”.

“Jedino takav rast može nam omogućiti stvarni ekonomski razvoj, ozbiljniji iskorak u odnosu na prosječnu razvijenost EU te bolju perspektivu i viši standard svakom hrvatskom građaninu. To je ambicija koju imam i na što ohrabrujem našu Vladu, da svi zajedno s više pouzdanja i većom ambicijom projiciramo naš gospodarski rast, ali taj rast mora biti održiv i temeljiti se na povećanju proizvodnje, zaposlenosti i izvoza”, istaknula je Grabar-Kitarović na otvorenju 26. osječkog proljetnog i 20. obrtničkog sajma, na kojem se do 3. ožujka predstavlja oko 180 domaćih i inozemnih izlagača.

Članak možete pročitati na postavljenoj poveznici.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/predsjednica-je-optimisticna-cilj-je-postizanje-gospodarskog-rasta-od-pet-posto-godisnje-foto-20190301