Osječki sajam d.o.o., organizator je 22. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA  i 16. OBRTNIČKOG SAJMA u Osijeku, od 06. – 08. ožujka 2015. u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.
Programom sajamske priredbe obuhvaćene su slijedeće djelatnosti: poljoprivreda, oprema za pčelarstvo, prehrana, voda, tlo, osiguravajuće institucije i banke, te prikaz dostignuća hrvatskog obrtništva. Zahvaljujući šesnaestogodišnjoj suradnji na stvaranju i razvoju Obrtničkog sajma, Hrvatske obrtničke komore i Osječkog sajma, našoj regiji predstavljen je značajan broj hrvatskih obrtnika organiziranih u županijske obrtničke komore. Predstojeća sajamska priredba na kojoj će se predstavljati obrtničke komore naše i susjednih zemalja je 16. OBRTNIČKI SAJAM kao sastavni dio 22. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA.
Velike šanse i potencijal, u službi razvoja hrvatskog gospodarstva, upravo je u hrvatskom obrtništvu, posebice u našoj regiji kao podrška poljoprivrednoj proizvodnji. Proizvodnja zdrave hrane i razvijeno obrtništvo kao prilika i mogućnost za zapošljavanje, opravdani su temelj za mogući gospodarski prosperitet i održivi ruralni razvoj. Uz održivo gospodarenje prirodnim resursima, sajamska priredba  pridonosi nacionalnoj strategiji ravnomjernog regionalnog razvoja.
OSJEČKI PROLJETNI SAJAM, kao snažan alat tržišne komunikacije, postao je nezaobilazno mjesto poslovnih susreta izlagača: proizvođača, trgovaca, obrtnika s krajnjim kupcem – brojnim posjetiteljima. Tematsko određenje sajamske priredbe, uvjeti izlaganja i prodaje, velik broj posjetitelja,  tradicija održavanja, mjesto održavanja u središtu poljoprivredne proizvodnje u regiji, profesionalnost u izvedbi i oblikovanju priredbe, komparativne su prednosti zbog kojih smo uvjereni u odaziv dosadašnjih, ali i nastup novih izlagača.
U privitku Vam dostavljamo program sajamske priredbe, kao i prijavu s uvjetima izlaganja na sajmu. U nadi Vašeg interesa, rado ćemo odgovoriti na sve Vaše upite i zahtjeve, uvjereni da će 22. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM – sajam poljoprivrede i prehrane i 16. OBRTNIČKI SAJAM, biti organizirani na zadovoljstvo i korist svih njegovih korisnika, te na taj način uspješno nastaviti tradiciju organiziranja ovakvih sajamskih priredbi u gradu Osijeku, koji već desetljećima s pravom nosi epitet „sajamski grad“.
 
Postanite i Vi sudionikom ovog jedinstvenog gospodarskog događaja!
 
Dobrodošli,
 
 
Osječki sajam d.o.o.