U prisutnosti brojnih gostiju, izlagača i posjetitelja, 02. 03. 2018. otvoren je 25. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 19. OBRTNIČKI SAJAM. Uz prigodni svečani program, na svečanosti otvorenja nazočnima su se obratili: direktor Osječkog sajma gospodin Alen Vukašinović,  predsjednik Gradskog Vijeća Grada Osijeka gosp. Željko Požega, župan Osječko-baranjske županije gosp. Ivan Anušić, te izaslanik Ministrice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pomoćnik Ministrice gosp. Dragan Jelić koji se ujedno i otvorio sajamsku manifestaciju.

Sajamska manifestacija koja se u neprekinutom nizu tradicionalno održava početkom ožujka okuplja 180 izlagača iz zemlje i inozemstva. Mnogobrojni izlagači u svojoj bogatoj ponudi nude sjemensku robu, gnojivo, poljoprivredne strojeve, opremu i uređaje, sadnice, opremu i uređaje u domaćinstvu i graditeljstvu, motorna vozila, tradicijske i autohtone proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, proizvode za stočnu ishranu, te usluge u kontroli kakvoće i certifikacije i znanstvene institucije.

Posebno naglašavamo značaj nastupa proizvođača poljoprivrede mehanizacije, čiji redoviti nastupi svjedoče o uspješnosti opstanka i afirmaciji njihove djelatnosti.

U sklopu ovogodišnje sajamske priredbe posjetitelji imaju mogućnost obići obrtnike Osječko-baranjske, Međimurske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije te se uvjeriti u njihovu bogatu ponudu.

Institucionalna podrška HGK ŽK Osijek i HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije nije izostala ni na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi, tako da i ove godine pokroviteljstvom nastupa gospodarstvenika i obrtnika daju podršku svojim članicama u realizaciji njihovog nastupa.

Sajam je otvoren za posjetitelje  do 04.03.2018. od 10,00 – 19,00 sati, a ulaz i parking na sajam je besplatan za sve posjetitelje.