Otvoreni su 13. SALORI i 20.MOTOMOBIL….

Ugodno proljetno vrijeme, suncem obasjana zelena oaza streljane Pampas u Gradu Osijeku, izmamila je brojne posjetitelje u posjet 13. SALORI – sajmu lova, ribolova i turizma i 20. MOTOMOBILU – sajmu automobila, koji je u prisutnosti brojnih gostiju, župana Osječko-baranjske županije, gradonačelnika Grada Osijeka,  predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, otvorio gosp. Ivica Francetić – pomoćnik ministra poljoprivrede.

Brojni izlagači iz naše zemlje i inozemstva (Mađarska, Slovačka, Bosna i Hercegovina) na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi, prezentirat će  bogatu ponudu opreme za lov, ribolov, plovila, vanbrodske motore, automobile i motore, te pružiti prikaz turističkih mogućnosti i kapaciteta, gastronomske ponude i autohtonih proizvoda našeg podneblja.

Zvuci rogista naše županije i gostiju iz Dubrovačko-neretvanske županije, mirisi i okusi tradicionalno kuhanih fiš-paprikaša, lovačkih čobanaca i vinskih kapljica kontinentalnih vinogorja, izvrsna su podloga prezentacije ponude lovnog i ribolovnog turizma.

Prvog dana sajamske priredbe, u organizaciji Hrvatsko športsko-ribolovnog saveza i Športsko-ribolovnog saveza naše županije ocijenjeni su ribolovni trofeji ulovljeni u vodama naše županije. Na izložbenom prostoru Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije ocjenjivao se najulov za prethodnu godinu među predstavljenim trofejima.

Subota je dan rezerviran za natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkog čobanca, dok će lovačke ekipe imati priliku natjecati se u streljaštvu – SALORI KUP u streljaštvu (skit i trap).

U nedjelju će ljubitelji fiš paprikaša uživati u mirisu i okusu fiševa pripremljenih po receptima najboljih majstora fiša na 3. Nacionalnom natjecanju majstora kotlića – fiš paprikaša, u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. Budući da i ribolovci imaju svoj dan za natjecanje u lovu ribe (održava se na Đoli u Dardi), u subotu ćemo saznati tko je među njima bio najspretniji.

Sajam, osim prodaje i degustacija, nudi edukacije, predavanja i predstavljanja novih knjiga:

  • U subotu – predstavljanje knjige, lovačke kuhinje – Divlji u kuhinji, autora Roberta Mlinareca i Melvina Burnića
  • U nedjelju – edukacije mladih lovaca pripravnika i dodjela diploma u suradnji LS Osječko-baranjske županije i PU Osječko-baranjske županije

Na izložbenim prostorima distributera auto-kuća, o bogatoj ponudi limenih ljubimaca u prisutnosti  atraktivnih hostesa, posjetitelji će dobiti kompletan uvid u mogućnosti, performanse i uvjete kupovine novih vozila.

Brojni posjetitelji, bogata ponuda na izložbenim prostorima, sadržajno raznovrsna priredba, tradicionalna otvorenost Slavonaca, najbolji su aduti kojima Vas pozivamo da svakako posjete ovu iznimno zanimljivu i bogatu priredbu.