U prisutnosti brojnih gostiju, izlagača i posjetitelja, 03. 03. 2017. otvoren je 24. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 18. OBRTNIČKI SAJAM. Uz prigodni svečani program, na svečanosti otvorenja nazočnima su se obratili: direktorica Osječkog sajma gđa Nada Maglaić, predsjednik HOK-a gosp. Dragutin Ranogajec, župan Osječko-baranjske županije gosp. Vladimir Šišljagić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministarstva poljoprivrede gosp. Krunoslav Karalić i gradonačelnik Grada Osijeka gosp. Ivan Vrkić.

 

Sajamska manifestacija koja se u neprekinutom nizu tradicionalno održava početkom ožujka okuplja 200 izlagača iz zemlje i inozemstva. Mnogobrojni izlagači u svojoj bogatoj ponudi nude sjemensku robu, gnojivo, poljoprivredne strojeve, opremu i uređaje, sadnice, opremu i uređaje u domaćinstvu i graditeljstvu, motorna vozila, tradicijske i autohtone proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, proizvode za stočnu ishranu, te usluge u kontroli kakvoće i certifikacije i znanstvene institucije.

 

Posebno naglašavamo značaj nastupa proizvođača poljoprivrede mehanizacije, čiji redoviti nastupi svjedoče o uspješnosti opstanka i afirmaciji njihove djelatnosti.

 

U sklopu ovogodišnje sajamske priredbe posjetitelji imaju mogućnost obići obrtnike Osječko-baranjske, Međimurske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, te se uvjeriti u njihovu bogatu ponudu.

 

Institucionalna podrška HGK ŽK Osijek i HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije nije izostala ni na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi, tako da i ove godine pokroviteljstvom nastupa gospodarstvenika i obrtnika daju podršku svojim članicama u realizaciji njihovog nastupa.

 

 

U subotu i nedjelju na sajmu se održavaju zanimljivi stručni skupovi i prezentacije ponude naših izlagača.

 

Sajam je otvoren za posjetitelje od 10,00 – 19,00 sati, a ulaz i parking na sajam je besplatan za sve posjetitelje.