U petak, 23.05.2014. otvoren je 22.SOMIDOM EXPO… 
U  nazočnosti župana Osječko-baranjske županije, gosp. Vladimira Šišljagića sa suradnicima, predstavnika Hrvatske gospodarske komore, gostiju i izlagača, predstavnik Grada Osijeka, gosp. Vladimir Ham otvorio je 22. SOMIDOM EXPO., sajam koji objedinjuje više sajamskih priredbi: 1. Sajam knjiga – KNJIGOS, 7. Obrazovanja, 3. Moje zdravlje, 22. Dom i tehnika, 22. Oprema i uređaji, 18. Motomobil.
Na sajmu izlaže oko 120 izlagača. Ove godine sajam ima značajnu novinu: po prvi put u regiji i gradu organiziran je sajam knjiga – KNJIGOS. Na sajmu izlaže 20-tak izlagača koji zastupaju preko 50 izdavača. Posjetitelji mogu kupiti knjige po iznimno povoljnim cijenama, uživati u pjesničkoj riječi na pjesničkoj večeri i promociji književnih ostvarenja, te na stručnim predavanjima dobiti informacije o primjeni suvremenih načina i digitalne tehnike u svrhu prezentacije fondova i zbirki iz fundusa gradskih i državnih arhiva. Kad se tome pridodaju izložbeni sadržaji GISKO – gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, te ponuda obrazovnih ustanova za djecu, odrasle i cjeloživotno učenje 7. Sajam obrazovanja, organizacijom Sajma knjiga, dobio je kompletnu podršku.
3. Moje zdravlje – sajamska je priredba koja ravnopravno nudi i konvencionalno i alternativno. Dijagnostika, savjetovanje, bioenergetski tretmani, drevne tehnike u liječenju, masaže, ortopedska pomagala i obuća, medicinska oprema, sve je to dio ponude koji posjetitelji mogu naći na izložbenim prostorima izlagača s temom zdravlja i ljepote. Posjetitelji mogu na licu mjesta usporediti nalaze o zdravstvenom stanju dobivene metodama pretraga konvencionalne medicine i analizom bioenergetskog stanja i potencijala.
U drugom paviljonu predstavljaju se izlagači s temom graditeljstva, opreme i uređaja za stanovanje, namještaja, kao i prezentacija akcije „DRVO JE PRVO“ koju već godina promiče Hrvatska gospodarska komora. Sajam DOM, organiziramo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Osijek.
Noviteti iz svijeta automobila renomiranih distributera vozila naše regije, predstavljanje europskog automobila godine, osiguranje motornih vozila i lica, električnih vozila i bicikala, kao i mogućnost informiranja i educiranja o sigurnosnim mjerama u cestovnom prometu, bodovnom „saldu“ kaznenih bodova,  prodaja rezervnih dijelova za motorna vozila, sadržaj su 18. MOTOMOBILA – sajma automobila i prateće industrije.
Tradicionalno, na sajam se odazivaju Gradovi prijatelji Grada Osijeka – Grad Subotica i Grad Tuzla. Njihovi nastupi najbolji su primjeri uspješne poslovne suradnje i njegovanje prijateljstva, koji se godinama, unatoč svim objektivnim preprekama i teškoćama koje su ovih dana zatekle našu regiju, rado odazivaju i sudjeluju na sajamskoj priredbi SOMIDOM EXPO.
Sajam je otvoren do 25. 05., a radno vrijeme sajma je za posjetitelje od 10,00 – 19,00 sati. Radujemo se Vašem dolasku.