Danas, svečanim otvaranjem u 11,00 sati, u nazočnosti predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, predsjednika Obrtničke komore Hrvatske Dragutina Ranogajec, predstavnika grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Hrvatske gospodarske komore, pokrovitelja i sponzora, gospodarstvenika i obrtnika, župan Osječko-baranjski gosp. Vladimir Šišljagić, otvorio je 21. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 15. OBRTNIČKI SAJAM.
Na sajmu izlaže preko 200 izlagača, s programom poljoprivrede, prehrane, obrtništva i robe široke potrošnje. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera na kojem posjetitelji u naredna tri dana mogu kupiti sve što im je potrebno za proljetnu sjetvu, sadnju, informirati se o primjeni novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i svega onog što inače treba jedno poljoprivredno gospodarstvo. Osim sadržaja s temom poljoprivrede i obrtništva, na sajmu izlaže i veliki broj izlagača koji prezentiraju i nude prehrambene – autohtone proizvode slavonskog sela.
Na sajmu je prvog dana sajma održano i predavanje u organizaciji Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske – Život, s temom Održiva poljoprivredna proizvodnja na obiteljskim gospodarstvima Hrvatske i Održivi uzgoj crne slavonske svinje na obiteljskim gospodarstvima Hrvatske, te Raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u Republici Hrvatskoj u organizaciji Agencije za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede.
Tema sajma, sadržajnost i raznovrsnost priredbe, interes posjetitelja, termin održavanja na početku sjetvenog ciklusa, ali i uspješna tradicija održavanja OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA, opravdani su razlozi iznimne zainteresiranosti posjetitelja, koji su već od prvih sati otvorenog sajma, u velikom broju posjetili sajamsku priredbu. Ulaz i parking su slobodni, a organizator je spreman dočekati još veći broj posjetitelja u slijedeća dva dana. Kupovina, prezentacije, stručna predavanja, degustacije, zabavni sadržaji – sve je to dio pozitivne gospodarske atmosfere na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku.