U petak, 03.10.2014, na sajamskom prostoru Pampas, otvoren je 17. Osječki jesenski sajam….
U petak, 03. 10. 2014., u prisutnosti gradonačelnika grada Osijeka – Ivice Vrkića, župana Osječko-baranjske županije – Vladimira Šišljagića, predstavnika ministra gospodarstva – Predraga Bogičevića, predstavnika Hrvatske gospodarske komore, brojnih uzvanika i gostiju, Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Ivo Josipović, otvorio je 17. OSJEČKI JESENSKI SAJAM.
 
Na sajmu se predstavlja oko 200 izlagača iz zemlje i inozemstva. Pored već uobičajeno zastupljene robe i usluga s temom poljoprivrede, prehrane, stanovanja i ekologije, na sajmu se ove godine predstavlja značajan broj izlagača – pčelara i proizvođača opreme za pčelarstvo, kao dio tradicionalne manifestacije koji se devetnaestu godinu za redom, u suradnji s HGK ŽK Osijek organizira – 19. Nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda.
 
U prostorima HGK ŽK Osijek, danas će biti svečano proglašeni rezultati ocjenjivanja kvalitetnih sortnih vrsta meda, kao i ocjenjivanja pakovina meda i pića, proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda i suvenira, kao i pića od meda i na bazi meda. Aktualnosti iz svijeta pčelarstva razmatrat će se na stručnom skupu u nedjelju u prostorima sajma u prisutnosti eminentnih stručnjaka za pčelarstvo.
 
Žensko poduzetništvo – Djelatnost i iskustva žena na zapošljavanju, samozapošljavanju i poduzetničkim pothvatima, uz pokroviteljstvo Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije, prezentira se u drugom paviljonu.
 
Žensko poduzetništvo može postati značajan oslonac ukupnom gospodarskom razvoju ruralnog područja,  o čemu će se u organizaciji HIMRE i LEADER mreže, danas održati i stručni skup u 10,30.  Tema skupa je: „Novi pristup poduzetništvu žena u ruralnim područjima“, a govori o mogućnostima zapošljavanja žena u ruralnim područjima, samozapošljavanju, socijalnom zapošljavanju i ženskom poduzetništvu.
Fotografije možete pogledati u galeriji…
Sajam se održava od petka (03. 10.) do nedjelje (05. 10.). Ulaz i parking na sajam je slobodan.