U petak od 11 sati, u organizaciji tvrtke Osječki sajam, počinje Osječki proljetni sajam u sklopu kojega je 23. Sajam poljoprivrede i prehrane te 17. Obrtnički sajam s približno 180 izlagača.

Organizator je i ove godine, uz punu podršku i aktivno sudjelovanje HGK – Županijske komore Osijek i HOK – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, privukao značajan broj izlagača s temom poljoprivrede, opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, te proizvođača tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtničkih proizvoda.

– Ovom prigodom sajamski nastup za prezentaciju svojih gospodarskih potencijala prezentirat će i općine Antunovac, Semeljci i Čepin, Brodsko-posavska županija, ali imamo i tradicionalno sudjelovanje grada Tuzle – prijatelja grada Osijeka – najavljuje Nada Maglaić, direktorica Osječkog sajma.

Osim prezentacije i prodaje na izložbenom prostoru, na sajmu će se organizirati stručni skupovi i savjetovanja, kao i degustacije i promocija ceha ugostitelja u organizaciji HOK – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

Tako će sva tri dana biti organiziran Cooking show u organizaciji tvrtke Pašta Mašta i popularnog slavonskog chefa Tomislava Đukića, koji će posjetitelje naučiti pravilno pripremiti tjesteninu.

HGK je tradicionalan pokrovitelj osječkih sajmova tako ovom prigodom sufinanciraju nastup za 30-ak tvrtki na više od 200 četvornih metara prostora.

Za trajanja sajma obrtnici će održati niz bilateralnih razgovora i susreta, tako je za danas (petak) dogovoren susret s predstavnicima Obrtničke komore Tuzlanskog kantona i ministra obrta i poduzetništva Tuzlanske županije s ciljem uspostavljanja prekogranične suradnje između dvije komore.

Sajam, koji se, ako je to potrebno reći, održava na sajamskom prostoru na Pampasu, tako će u iduća tri dana biti mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, degustacija i zabavnog sadržaja.

– Osječki sajam poziva u posjet, u uvjerenju da je interes i podrška posjetitelja najznačajniji indikator opravdanosti organiziranja i uspješnosti održavanja ove sajamske priredbe – kaže zaključno Maglaić.

Uostalom, tradicija duga 23 godine dovoljno govori o prepoznatom značenju ovog sajma u gospodarskom i društvenom okruženju Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i šire regije.

 PRVI ZADATAK ZA TURALIJU

Nedavno imenovani zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Mario Turalija, prvu službenu dužnost imat će upravo u svom rodnom gradu. Kako neslužbeno saznajemo, upravo će on u ime svoga ministarstva, koje je i pokrovitelj, uz Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek, otvoriti ovaj sajam.

 

Glas Slavonije/ D. Kuštro

Foto: Zdenko Pušić