U petak, 04. 03. 2016., u prisutnosti predstavnika Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, predsjednika HOK – a,  podpredsjednika HGK, predstavnika HGK Osijek i HOK naše županije, gostiju iz inozemstva,  zamjenik ministra Ministarstva poduzetništva i obrta gosp. Mario Turalija otvorio je 23. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM  i 17. OBRTNIČKI SAJAM.

Sva tri dana održavanja sajamske priredbe, vlada iznimno zanimanje posjetitelja za ovu priredbu. Unatoč vremenskim prilikama, kolona vozila i pješaka na prilaznim pravcima, te na otvorenom i paviljonskom prostoru, nedvojbeno govori o značaju i važnosti održavanja OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA.

Prednosti grupnog nastupa iskoristili su brojni izlagači u organizaciji HGK ŽK Osijek, Brodsko-posavske županije, te gospodarstvenika Općina Semeljci, Antunovac i Čepin. Izlaganje obrtnika naše županije i Međimurske županije sufinancirano je uz podršku HOK OK Osječko-baranjske županije i Međimurske županije.

Na sajmu sudjeluje oko 180 izlagača, s programom poljoprivrede, prehrane, stanovanja, strojeva, opreme i uređaja u ratarstvu i stočarstvu, hortikulture, ekologije, obrtništva, autohtonih i tradicijskih proizvoda naše regije.

Osim izlaganja i prodaje, na sajmu su održana stručna predavanja, edukacije, degustacije i kušanja kod mnogih izlagača. Poseban interes posjetitelja plijenila je i prezentacija pravilne pripreme tjestenine u stručnoj izvedbi kuhara – shefa za tjesteninu.

Prema pozitivnim reakcijama izlagača i posjetitelja, sigurni smo da je ova sajamska priredba ispunila njihova očekivanja, a to je najbolja referenca za pripremu slijedećeg sajma: 13. SALORI – sajma lova, ribolova i turizma.

Zahvaljujemo na suradnji i podršci suorganizatorima HGK ŽK Osijek, HOK OK Osječko-baranjske županije, te Predsjednici Republike Hrvatske, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu poduzetništva i obrta, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na pokroviteljstvu.

 

Foto-prilozi sa sajma dostupni su u Galeriji