Prva ovogodišnja sajamska priredba u Osijeku, 24. Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane, i 18. Obrtnički sajam, okupili su 180 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Ponuda je bogata i raznolika, od poljoprivrede i prehrane, kao što i naziv sajma kaže, do opreme, uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, ali i tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te obrtničkih proizvoda.

Tvrtka Lateran d.o.o. više od 20 godina bavi se prodajom poljoprivredne mehanizacije i zastupa brojne brendove.

O tome Dario Domović, voditelj odjela mehanizacije, kaže: “Na sajmu smo izložili novitete kao što su malčeri uvezeni iz Kine, novi plugovi, traktori Massey Ferguson i drugi proizvodi”.

Slovenska tvrtka Selis d.o.o. iz Bohinjske Bele predstavila je vrtne plastenike Greenhouse koji omogućavaju uzgoj svih vrsta povrća tijekom cijele godine.

Brend Miele također se predstavlja na osječkom Pampasu. Riječ je o njemačkoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom bijele tehnike duže od 100 godina.

– Jedna od glavnih karakteristika Miele proizvoda njihova je kvaliteta. Oni se, naime, testiraju i proizvode da traju 20 godina. A često se događa da današnji uređaji traju i rade onoliko godina koliko im vrijedi jamstvo, a to je u najboljem slučaju pet godina. Miele uređaj u startu plaćate nešto više, ali u konačnici dobijete veću vrijednost. Vrlo vjerojatno ćete promjeniti nekoliko jeftinih perilica rublja, dok će Miele perilica još uvijek raditi – kaže Tomislav Jelić.

Na njihovom štandu mogu se vidjeti i Miele profesionalni uređaji koji su namijenjeni za OPG-ove, male hotele, ugostiteljske i medicinske ustanove.

– Kako bi naši proizvodi bili što pristupačniji možemo ponuditi i financiranje s partnerom Grenke Hrvatska. Model je to namijenjen obrtnicima i poslovnim subjektima, a radi se o najmu opreme do pet godina. Nakon toga možete opremu vratiti i uzeti novu prema istim uvjetima – skreće pozornost Jelić.

UZ OSJEČKO PIVO

Priliku da daju podršku održavanju lokalnih manifestacija, a Osječki sajam je svakako jedna od najprepoznatljivijih, ni ovaj put nije zanemarila i Pivovara Osijek. Sponzorski su se, kao lokalni i lojalni gospodarski subjekt, odazvali podržati organizaciju ovog trodnevnog sajamskog događanja na Pampasu.

Glas Slavonije/D.Kuštro/V.Latinović