Prva ovogodišnja sajamska priredba u Osijeku održat će se početkom idućeg mjeseca, od 4. do 6. ožujka, na sajamskom prostoru Pampas u organizaciji tvrtke Osječki sajam uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

– Zbog značenja u regiji i centru poljoprivredne proizvodnje, 23. Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane, u čijem se sastavu treću godinu zaredom održava i 17. Obrtnički sajam, svjedoči o mjestu koje zauzima u sajamskoj industriji Hrvatske – kaže Nada Maglaić, direktorica Sajma.

Organizator, Osječki sajam, uz punu podršku i aktivno sudjelovanje HGK – ŽK Osijek i HOK – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tradicionalno na sajam privlači značajan broj izlagača s temom poljoprivrede (sjemenska roba, gnojiva, poljoprivredni strojevi, oprema i uređaji, plastenici i tuneli plasteničkog tipa, proizvođači hrane, konzalting tvrtke i tvrtke za ispitivanje i unapređivanje kakvoće hrane), potom opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnički proizvodi, motorna vozila, ali i prezentacija gospodarskih potencijala općina naše županije, ovom prilikom to su Antunovac, Semeljci i Čepin te Brodsko-posavska županija.

Osim prezentacije i prodaje na izložbenom prostoru, na sajmu će se organizirati i stručni skupovi i savjetovanja, kao i degustacije i promocija ceha ugostitelja u organizaciji HOK – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije. Osim obrtnika domaćina, na sajmu će sudjelovati i obrtnici iz Međimurske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske te Udruženja obrtnika Vrbovec iz Zagrebačke županije i obrtnici iz Tuzle.

O međunarodnom značenju sajma svjedoči interes i tradicionalno sudjelovanje Grada Tuzle – prijatelja Grada Osijeka, ali i izlagača iz ostalih susjednih zemalja.

Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, degustacija i zabavnog sadržaja. Tako će biti i ove godine.

– Osječki sajam poziva u posjet, u uvjerenju da je interes i podrška posjetitelja najznačajniji indikator opravdanosti organiziranja i uspješnosti održavanja sajamske priredbe – kaže Maglaić.

Sigurna je kako će i ovogodišnje izdanje Proljetnog i Obrtničkog sajma ostvariti očekivanja izlagača, posjetitelja, svih partnera i suorganizatora. U ime tvrtke organizatora zahvaljuje svima koji su im dali podršku i spremno se odazvali pozivu da zajedničkim snagama daju građanima Osijeka, županije i regije sajamsku priredbu koja organizacijom kroz dvadeset i tri godine govori o svom značenju u gospodarskom i društvenom okruženju.

Na sajmu će se organizirati i stručni skupovi, degustacije i promocija ceha ugostitelja.

Glas Slavonije/D.Kuštro

Foto: Roberta Sorić