Sredina travnja donijet će pred Osijek i njegove goste nove sajamske izazove. Od 15. do 17. travnja na sajamskom prostoru Pampas održat će se Salori – priredba koju programski određuju lovna i ribolovna djelatnost, ponuda i mogućnosti kontinentalnog turizma u našoj regiji. Slijedom dosadašnjeg interesa izlagača i posjetitelja, od prošle godine ta je sajamska priredba obogaćena i sajmom automobila – Motomobilom – koji će posjetiteljima pružiti mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu s bogatom ponudom motornih vozila distributera naše regije.

Tvrtka Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom, organizator je i ovogodišnjeg trinaestog Salorija. Dosadašnja suradnja HLS-a i HŠRS-a u izvedbi diorame – prikaza životinja i riba u prirodnom okruženju – neće izostati ni ove godine. Pokraj bazena sa živim primjercima slatkovodnih riba uredit će se prostor s prikazom kontinentalne divljači, ptica i detaljima flore slavonske šume.

Osim županijskih lovačkih i ribolovnih saveza, na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri opreme i pribora za lov i ribolov, lovišta, turistički kapaciteti vezani uz lovnu djelatnost, lovačka i ribolovna društva.

Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora mjesto je izložbe i predstavljanja naših regionalnih autokuća, sudionika 20. Motomobila.

Dvije sajamske priredbe, smatraju organizatori, izvrsno se nadopunjuju te sadržajno i programski predstavljaju zaokruženu cjelinu, tako da su 13. Salori i 20. Motomobil – sajam harmonije s prirodom, adrenalina, gastronomije, druženja i zabave. Prijave za sajam su u tijeku, a interes za nastup iskazuju i izlagači izvan naše zemlje.

RAZVOJ TURISTIČKE PONUDE

Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastronomskog i etnosadržaja odvija se u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Turističkom zajednicom Grada Osijeka. Ujedno, sajam je i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta, ali nadasve podrška razvoju turističke ponude naše regije, koja ima brojne mogućnosti i potencijale upravo u lovnom i ribolovnom turizmu.

Glas Slavonije/D.Kuštro