22.SOMIDOM EXPO – od 23. do 25. svibnja 2014. na sajamskom prostoru Pampas…. 
Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, te u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom  županijskom komorom Osijek, organizira 22. SOMIDOM EXPO, koji se održava u Osijeku, od 23. – 25. 05. 2014. na sajamskom prostoru Pampas, ul. P. Šandora bb.
Sajam SOMIDOM EXPO podržava više programskih tema: 1. Sajam knjiga – KNJIGOS, 7. Obrazovanje, 3. Moje zdravlje, 22. Dom – sajam graditeljstva, 22. Oprema i uređaji,  te 18. Motomobil – sajam automobila i prateće automobilske industrije.
22. DOM naglasak stavlja na energetiku, opremanje, vrata i prozore, graditeljstvo i stanovanje. Već tradicionalno  HGK  organizira nastup izlagača pod nazivom „Drvo je prvo“, dok je HGK ŽK pokrovitelj nastupa skupine izlagača s temom graditeljstva i opremanja.
Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora mjesto je predstavljanja ponude naših regionalnih auto-kuća i prateće industrije – sudionika sajma 18. MOTOMOBIL. Znatiželjnici će se moći informirati o novitetima iz svijeta auto-industrije, kao i doživjeti u probnim vožnjama dobar osjećaj vožnje novog automobila. Ljubazne, zgodne hostese rado će predstaviti sve tehničke mogućnosti noviteta iz auto industrije, te ponuditi uvjete kupovine svakog modela vozila. U suradnji s Policijskom upravom Osječko-baranjske županije Odjela za prevenciju i Vijeća za prevenciju grada Osijeka,održat će se edukativna  predavanja i savjetovanja na temu „Oprez u prometu“
Sajamska priredba s temom zdravlja, 3. MOJE ZDRAVLJE, također je bogata sadržajem, predavanjima i savjetovanjima. Na sajmu će se moći obaviti mini sistematski pregled, (bez čekanja, redova i što je najvažnije besplatno): ultrazvuk abdomena, mjerenje tlaka i šećera, analiza krvi, mamografija i savjetovanje o prehrani. Ukazivanje na problem pretilosti kod građana svih dobnih skupina, prevencija je brojnih kardio-vaskularnih i ostalih oboljenja, što je i ovoj sajamskoj priredbi  jedna od prioritetnih zadaća. No ove godine imamo i značajniju ponudu alternativnih oblika liječenja, iscjeljivanja i samopomoći na sajamskom prostoru, a posjetitelji će osim upoznavanja s ponudom njihovim metoda i tehnika, na prezentacijama i savjetovanjima moći isprobati i iskustveno se uvjeriti u blagotvornost alternativnih oblika i načina samopomoći, liječenja i unaprjeđenja zdravlja.
Ove godine, po prvi put u gradu i regiji organizira se 1. KNJIGOS – SAJAM KNJIGA. Bit će to prigoda posjetiteljima da razgledaju i kupuju stručne knjige i udžbenike, beletristička izdanja i dječje knjige po popularnim cijenama. Osim mogućnosti nabave knjiga na sajmu, posjetitelji će se moći upoznati i s povijesnom građom iz fundusa muzeja, gradskih i državnih povijesnih arhiva i knjižnica. Cjelovit doživljaj zaokružit će se susretima s poznatim osobama hrvatske kulturne scene. Kako je ova godina i godina u kojoj se mijenjaju školski udžbenici, bit će zanimljivo vidjeti i novu ponudu izdavača školskih knjiga i učila. Sajam će u suradnji s Gradom Osijekom podržati i humanitarnu akciju „Za srce Afrike“ u svrhu prikupljanja pomoći za djecu u afričkim zemljama.
Tradicionalno dobri odnosi s gradovima prijateljima Grada Osijeka i ove će godine svoju potvrdu dobiti nastupom gradova i prezentacijom gospodarstvenika Tuzle i Subotice.
Medijski partneri su Osječka televizija, AutoOsijek.com, Glas Slavonije, HRT – Radio Osijek i Gradski Radio.
Svečanost otvaranja održat će se 23. 05. 2014. u 11,00 sati. Radno vrijeme sajma je od 10,00 – 19,00 sati, a ulaz i parking su slobodni.