U tijeku su pripreme za održavanje 26. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA i  20. OBRTNIČKOG SAJMA, najznačajnije sajamske priredbe s programom poljoprivrede i obrtništva naše regije. Pokroviteljstva Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka govore o značaju priredbe na regionalni gospodarski razvoj.

Kao i prethodnih godina sajamsku priredbu organiziramo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek koja je pokrovitelj nastupa gospodarstvenika i OPG – članica HGK.

Suorganizator nastupa izlagača obrtnika i  partner organizacije 20. OBRTNIČKOG SAJMA je Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Osječko-baranjske županije koja snažnom podrškom već dvadeset godina podupire obrtnike naše županije logistički, organizacijski i savjetodavno.

Pozitivna iskustva grupnog nastupa izlagača već duži niz godina slijede primjeri organiziranih nastupa gospodarstvenika u suradnji s jedinicama lokalne samouprave – gradovima, općinama, LAG-ovima. Nastup na predstojećoj priredbi najavljen je iskazanim interesom za grupno izlaganje i predstavljanje gospodarskih mogućnosti i potencijala općina naše županije.

Dugogodišnja suradnja i interes izlagača izvan naše regije i ove godine je potvrđena partnerstvom i suradnjom s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije.

Ovogodišnja sajamska priredba bit će obogaćena još jednim gospodarskim događajem u svrhu promocije pčelarske proizvodnje u regiji organizacijom Mednog doručka – „Med hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci“ u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.