Tradicionalno, prema ustaljenom terminu, prvi vikend u listopadu, rezerviran je za održavanje  OSJEČKOG JESENSKOG SAJMA. U tijeku su pripreme za ovogodišnju, 24. po redu sajamsku priredbu s programom poljoprivrede, prehrane, obrtništva, graditeljstva, stanovanja i opremanja u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., u suradnji s partnerima (HGK i HOK), pod pokroviteljstvima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Ministarstva poljoprivrede.

 

HGK ŽK Osijek ovu priredbu je svrstala u red značajnih sajamskih priredbi, čijim će sudionicima (članicama HGK) prema dosadašnjem iskustvu, sufinancirati nastup na priredbi. Na sličan način u projekt će se uključiti HOK OK Osječko-baranjska županije, sufinanciranjem nastupa izlagača obrtnika. Podrška gospodarskih asocijacija je neupitna, što također govori o značaju ove sajamske priredbe za grad, županiju i regiju.

 

U organizacijskom smislu, sajamsku priredbu činit će tematske cjeline i poslovni događaji:

  • Izložba ženskog poduzetništva – pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije
  • Izložba braniteljskog poduzetništva – pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije
  • Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda – u suradnji i pod pokroviteljstvom HGK ŽK Osijek
  • Grupna izložba mađarskih gospodarstvenika i bilateralni susreti mađarskih i hrvatskih gospodarstvenika – pod pokroviteljstvom Vlade Republike Mađarske, Veleposlanstva Republike Mađarske, u suradnji s CED Osijek

 

Prigoda je to i za grupno predstavljanje gospodarstvenika općina i gradova naše županije i regije, koji prema već tradicionalnom interesu svojih poduzetnika, rezerviraju izložbeni prostor za prezentaciju i izlaganje, te čine dodatni poticaj i napor u promicanju i podršci gospodarskih aktivnosti kako svoje sredine, tako i regionalne suradnje, čime direktno pridonose razvoju poduzetništva svoje lokalne zajednice.

 

Interes gospodarstvenika za sudjelovanje na predstojećoj priredbi je velik. Činjenica je da su sajmovi prigoda direktne komunikacije na tržištu, a kako je u prvom dijelu godine njihovo održavanje izostalo,  predstojeća priredba još je veći poticaj i izazov ne samo nama kao organizatorima, nego i svim sudionicima sajamske priredbe. Nedvojbeno, sve upućuje na zaključak da je sajam, unatoč suvremenoj digitalnoj komunikaciji, nezamjenjiv i vrlo učinkovit tržišni alat i iznimno vrijedan poslovni događaj.

 

Prijave za sudjelovanje su u tijeku, te unatoč neizvjesnoj epidemiološkoj situaciji, već sada, sve ukazuje da će izložbeni prostori na sajamskom prostoru Pampas, u Osijeku, Šandora Petefija 204/a, (prema do sada iskazanom interesu izlagača za sudjelovanje), biti ispunjeni u cijelosti. S radošću i u pozitivnom ozračju pripremamo se za održavanje 24. OSJEČKOG JESENSKOG SAJMA.

 

Hvala svima na povjerenju i podršci!