Stotinjak izlagača iz Hrvatske i Mađarske predstavljat će se od petka, 17., do nedjelje, 19. travnja, na sajamskom prostoru Pampas u okviru dviju sajamskih manifestacija: 12. SALORI-ja 2015. – Sajma lova, ribolova i turizma i 19. Motomobila – Sajma automobila i prateće industrije.
Programske aktivnosti na sajmovima predstavili su jučer na konferenciji za novinare osječki dogradonačelnik Denis Ambruš, v. d. direktorica Osječkog sajma Nada Maglajić, Željko Macanić, predsjednik Sportskog ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Silva Wendling, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Zlatko Stolnik, Saša Uranjek, direktor Ureda Turističke zajednice Osijek, Darko Ćorković, policijski službenik iz Odjela prevencije PU osječko-baranjske, i predsjednik Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.
Dogradonačelnik Ambruš kazao je kako Osijek njeguje tradiciju sajmovanja i ovakve su manifestacije, na kojoj se očekuje između 15 i 20 tisuća posjetitelja, potvrda Osijeka kao turističke odrednice, a svečano će otvorenje manifestacije koja se odvija na 2000 četvornih metara zatvorenog i 5000 četvornih metara otvorenog prostora 17. travnja biti u 11 sati.
Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza i TZ-a Osijek, a među medijskim pokroviteljima je i Glas Slavonije.
 
Glas Slavonije/D. Pejić