Trodnevni Osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane i u sklopu njega Obrtnički sajam, otvoreni su u petak na sajamskom prostoru Pampas, a na njima nastupa oko 180 izlagača.

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović izvijestio je da nastupa nešto više od 180 izlagača iz Hrvatske, Srbije i Mađarske koji izlažu na dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća kvadrata otvorenog prostora.

“Osječki sajam postavio si je određene indikatore, a jedan od njih je poticanje gospodarstva. Želim stoga naglasiti, da će uz 180 izlagača na proljetnom sajmu, u Osijeku tijekom subote biti i 140 izlagača na Sajmu antikviteta. To znači da će u jednom danu ukupno 320 izlagača u organizaciji Osječkog sajma izlagati u Osijeku. To je reprezentativna brojka, posebno kada se uzme u obzir da je prema nekim stručnim analizama omjer povrata 1:8, što znači da se na jednu uloženu kunu, osam vraća u gospodarstvo”, kazao je Alen Vukašinović. Najavio je i priredbu, koju ove godine organiziraju zajedno s časopisom Suvremena trgovina u dvorani Vikarijata, pod nazivom Sajmovi kao učinkovit poslovni alat. „Svjetski dan sajmovanja i izložbi (GED) 2020. obilježit ćemo ove godine u Osijeku 3. lipnja u organizaciji časopisa i portala Suvremena trgovina i Osječkog sajma. Global Exhibition Day sveopća je proslava industrije izložbi i događanja i svih uključenih u nju, a doprinosi ciljevima održivog razvoja, koje su prihvatili Ujedinjeni narodi”, naglasio je Vukašinović.

Članak u cijelosti možete pročitati na postavljenoj poveznici.

http://suvremena.hr/na-osjeckim-sajmovima-poljoprivrede-i-obrta-180-izlagaca/