Klimatski pakt je dio Europskog zelenog plana, a cilj je da služi kao dinamično okruženje za razmjenu informacija, raspravu i aktivan rad na rješavanju klimatske krize te kao potpora za rast i konsolidaciju europskog pokreta za klimu.

U prosincu 2019. EU je pokrenula europski zeleni plan za prelazak na pravednije, zdravije i prosperitetnije društvo tako da budućim generacijama možemo u naslijeđe ostaviti zdrav planet i nastojanje da se globalno zagrijavanje ograniči na 1,5 °C iznad razina iz 1990.

Rješenja navedena u europskom zelenom planu mogu se ostvariti samo uz aktivno sudjelovanje svih građana, zajednica i organizacija, a upravo je europski klimatski pakt, platforma za zajednički rad i učenje, razvijanje rješenja te izgradnju mreža za prave promjene te smo ponosni biti dio ove zajednice s aktivnostima u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije koje koordinira naša ambasadorica EU klimatskog pakta, gđa. Nataša Tramišak.

Naše događanje posvećeno upravo zelenim politikama i transformaciji gospodarstva, koje je po prvi puta održano u prošle godine uz značajna imena iz svijeta poduzetništva, politike i akademske zajednice, ove godine ima svoj nastavak Green Matrix Summit 2, koji će se održati 28. i 29. studeni 2024. godine, posredstvom je naše ambasadorice podržan i od Europskog klimatskog pakta te najavljen među značajnijim klimatskim događanjima ove godine.

https://climate-pact.europa.eu/news-and-events/events/satellite-event-green-matrix-summit-2024-11-28_en

Gospodarski centar i s ovim aktivnostima postaje središte svih gospodarskih zbivanja na području županije s ciljem podizanja gospodarske aktivnosti te kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji.