Jesenski sajam će se po prvi puta održati u novom, modernijem i multifunkcionalnom prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, a svečano otvorenje bit će u petak 6. listopada, u 11 sati. Na Sajmu će izlagati velik broj izlagača iz Hrvatske i Mađarske, a trajat će od 6. do 8. listopada, od 10 do 19 sati. Ulaz na Sajam je, kao i svih prethodnih godina, slobodan, a  za sve posjetitelje sajma osiguran je besplatan parking te besplatan autobusni prijevoz koji prometuje na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar. Prvi autobus polazi sa stanice Gajev trg u 9:30 te  svaki sljedeći  polazi  svakih sat vremena do 17:30. Prvi polazak iz Gospodarskog centra je u 10 sati, a svaki sljedeći je u puni sat sve do 18 sati.

Sajam organiziraju Osječki sajam d.o.o. i Osječko-baranjska županija, a raznovrstan program sajma odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Autohtoni proizvodi našeg područja, poljoprivreda, prehrana, graditeljstvo i stanovanje najznačajniji su dio programa izlaganja i prodaje najvećeg broja izlagača Jesenskog sajma. Osim za prezentaciju roba i usluga, sajam će biti prilika za grupno predstavljanje gospodarstvenika općina i gradova naše županije i regije.

Posjetitelje i ove godine očekuje Izložba ženskog i braniteljskog poduzetništva koje će se održati pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Nastupom mađarskih izlagača i organiziranim susretom s hrvatskim gospodarstvenicima nastavlja se međunarodna suradnja sa susjednom Mađarskom.