Prvim danom mjeseca kolovoza u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije započeo je s radom ured Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

HAMAG-BICRO koji subjektima malog gospodarstva omogućava realizaciju kvalitetnih investicijskih projekata, koji za posljedicu imaju porast stope zapošljavanja i konkurentnosti u izvozu uklopio se u poslovni prostor Gospodarskog centa koji osigurava poslovnu infrastrukturu za razvoj novih gospodarskih događanja, kongresa, sajmova i drugih događanja radi promocije proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, a što će podići gospodarsku aktivnost i unaprijediti poduzetničku klimu u Osječko-baranjskoj županiji.

Radi ostvarivanja trajne suradnje i s gospodarstvenicima raspisan je i Javni poziv za prikupljanje ponuda za najam poslovnog prostora u Gospodarskom centru. Riječ je o četiri poslovna prostora površine 61,76 i 62,40 m2, a pravo na podnošenje pisane ponude imaju mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.),  poduzetničke potporne institucije i agencije, obrti, gospodarska udruženja poduzetnika, komore ili zastupstva. Više o javnom pozivu možete saznati na poveznici: https://gospodarskicentarobz.hr/

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, organizator je sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – SALORI koji će se održati od 8. do 10. rujna 2023. u prostoru Gospodarskog centra, a koji omogućava upoznavanje s gospodarskim, turističkim i sportskim aktivnostima jednog od najvećih lovnih i ribolovnih područja Hrvatske, te promoviranje kontinentalnog turizma.

Osim SALORI-a u organizaciji Gospodarskog centra do kraja godine održat će se Jesenski sajam (listopad), Tehnicoolum i GREEN MATRIX SUMMIT.

Gospodarski centar i s ovim aktivnostima postaje središte svih gospodarskih zbivanja na području županije s ciljem podizanja gospodarske aktivnosti te kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji.