Sve je spremno za početak trodnevne, prve ovogodišnje sajamske priredbe u Osijeku. Danas (petak 3. ožujka) s početkom u 11 sati svečano će biti otvoren 24. Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane, u čijem se sastavu četvrtu godinu zaredom održava i 18. Obrtnički sajam.

Organizator sajma, tvrtka Osječki sajam d.o.o. uz punu podršku i aktivno sudjelovanje HGK – Županijske komore Osijek i HOK – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tradicionalno na sajam privlači značajan broj izlagača s temom poljoprivrede, opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, ali i tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te obrtnički proizvodi. Ove će godine na sajamskom prostoru Pampas izlagati oko 180 izlagača za koje će ovo biti mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacije.

Sajam istovremeno nudi i program stručno–pratećih događanja, za sutra (subota) na rasporedu su predavanja u 11 sati (Unikom – Razvoj sustava primarne selekcije u Gradu Osijeku), 13 sati (SALERS – uzgoj u sustavu krava-tele), te 16 sati (Kako dobiti sredstva iz EU fondova u 2017). U nedjelju, pak, od 11 sati će predstavnici Centra za prirodoslovne studije održati predavanje o temi Liječenje bolesti na prirodan način. Osim obrtnika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, koji pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije nastupaju na sajamskoj priredbi, na sajmu će sudjelovati i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske županije i Brodsko-posavske županije. O međunarodnom značaju sajma svjedoči interes i sudjelovanje izlagača iz susjednih zemalja, poglavito Slovenije i Srbije.

Proljetni sajam održat će se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te naravno Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Ulaz besplatan

Sajam se otvara danas u 11 sati na sajamskom prostoru Pampas. Sutra i u nedjelju radno vrijeme je od 10 do 19 sati. Ulaz i parking su besplatni.

Glas Slavonije/D.Kuštro