BIG SEE Awards pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe. S ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica. Rok za prijavu bio je 8. travnja 2024. godine. Projekti su se ocjenjivali prema kriterijima inovativnosti, inteligentnom dizajnu i originalnost, ekološkoj osjetljivosti i održivosti, kulturnoj i društvenoj svijesti te funkcionalnosti, odnosno kako projekt može postići svoje navedene ciljeve.

U kategoriji Javne, kulturne zgrade i infrastruktura, Gospodarski centar proglašen je pobjednikom u 2024. godini, a za koje priznanje će primiti 15. i 16. svibnja 2024. godine u Ljubljani.

Zasluge za ovako prestižnu nagradu osigurao je Sirrah projekt i Osječko-baranjska županija.

Podsjetimo, Gospodarski centar nastao je praćenjem trendova u gospodarstvu, ali i potrebama malog i srednjeg poduzetništva, te obrtništva Osječko-baranjske županije, na inicijativu tadašnjeg župana Ivana Anušića, a cijeli prostor Gospodarskog centra osmišljen je i koncipiran kao poslovni park. Prva zgrada poslovnog parka je upravo ova izgrađena i namijenjena za sajmovanja, gospodarske manifestacije, kongrese, seminare i dr. manifestacije te prvi kontakt s poduzetnicima. U pripremi su i projekti izgradnje Poslovnog tornja za razvoj poduzetništva, te novih izložbenih hala za održavanje događanja i drugi sadržaji. Projektni zadatak za sadržaje zgrade, te elemente zelene gradnje i povezanosti s prirodnim elementima uz moderan i otvoren dizajn, vizija je tadašnjeg župana Ivana Anušića i pročelnice resornog odjela Osječko-baranjske županije Nataše Tramišak, koju su arhitekti uspješno uklopili u svoj arhitektonski dizajn.

Više informacija o BIG SEE Aexhitecture Award 2024 WINNER i Gospodarskom centru možete pogledati ovdje https://bigsee.eu/business-centre-of-osijek-baranja-county-exhibition-hall/