Osječki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – 11. SALORI – od 11. do 13. travnja 2014. godine…
Tradicionalno, svake godine u travnju, sajamski prostor Pampas, u Osijeku, mjesto je okupljanja i susreta županijskih lovačkih  saveza, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina te streljačkih društava.
Ove godine, sajam lova, ribolova i turizma održava se po jedanaesti put, od 11. – 13. 04. 2014. na prostoru koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao savršenim za održavanje ovakve manifestacije. Na sajmu u Osijeku, na izložbenom prostoru sajamskog prostora Pampas izlaže preko 100 izlagača s temom lova, ribolova i turizma. Sajamska priredba je prigoda da osim prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza, uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji kušaju najbolje „fiš paprikaše“, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljenih kod najboljih majstora pripreme hrane u prirodi uz vina kontinentalnog porijekla, autohtone proizvode našeg podneblja, ali i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti.
Ove godine, u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, održat će se državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Za one koji to žele, znaju i vole, streljačka mjesta će biti prilika lovcima i strijelcima da  isprobaju svoje streljačke sposobnosti u praktičnom streljaštvu. Kad se tome pridoda i manifestacija natjecanja u lovu ribe udicom na plovak SALORI KUP na staroj Dravi, te izložba fotografija Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, sajamska priredba SALORI svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi koje organizira Osječki sajam, ali i najbogatijih priredbi ove vrste u zemlji.
Svakako ističemo da u poslovima organizacije sajma lova, ribolova i turizma, Osječki sajam ima značajnu podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i HŠRS Osječko-baranjske županije i Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka.
Sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.
SALORI 2014. je priredba nacionalnog karaktera, direktno namijenjena županijskim lovačkim i ribolovnim savezima i društvima, šumskim gospodarstvima, lovištima i uzgajivačnicama divljači, proizvođačima i distributerima lovačke i ribolovne opreme.
Posredno, sajamska manifestacija je namijenjena turističkim djelatnicima, hotelskim i seoskim iznajmljivačima soba i apartmana, ugostiteljima, proizvođačima hrane i pića, te proizvođačima tradicijskih proizvoda i suvenira.
Desetogodišnja tradicija održavanja svjedoči o kvaliteti priredbe i uloženom trudu svih njezinih sudionika. Ulaz i parkiralište za sve sudionike i posjetitelje i dalje je besplatan, na zadovoljstvo brojnih posjetitelja, kojih i ove godine očekujemo oko 15000.

1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 7 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA