Drugi tjedan listopada, na sajamskom prostoru Pampas, održan je 20. OSJEČKI JESENSKI SAJAM pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva hrvatskih branitelja, Županije Osječko-baranjske i Grada Osijeka, HGK ŽK Osijek i HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

 

Ističemo značajnu manifestaciju 22. Nacionalno ocjenjivanje meda, čije su se aktivnosti u suradnji s HGK ŽK Osijek i Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije, odvijale na više lokacija u Gradu Osijeku: u HGK ŽK Osijek, Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, Trgu Ante Starčevića, te već tradicionalno i na sajamskom prostoru Pampas. Med i ostale pčelinje proizvode ponudilo je više od 20 pčelara naše regije.

 

Četvrtu godinu za redom održana je i 4. Izložba ženskog poduzetništva. Odaziv žena poduzetnica bio je izvrstan i svoju djelatnost predstavile su 30-tak vlasnica OPG-ova, obrta i tvrtki.

 

Po prvi put na sajamskoj priredbi održana je prezentacija dostignuća i mogućnosti braniteljskog poduzetništva i nastup braniteljskih zadruga naše županije, ostvaren kroz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja.

 

Na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi organizirano su nastupili  izlagači iz susjedne Mađarske. Mađarska nacionalna trgovačka kuća ističe zadovoljstvo ostvarenim kontaktima mađarskih izlagača s gospodarstvenicima naše regije i prezentacijom na zajedničkom otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru.

 

Ističemo izvrsnu suradnju i predstavljanje obrtnika u suradnji s Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije uz podršku Osječko-baranjske županije. Interes obrtnika za sajamske priredbe u Osijeku ne jenjava i to se ponovno potvrdilo njihovim nastupom.

 

HGK ŽK Osijek je dugogodišnji partner Osječkog sajma, što se pozitivno potvrdilo i na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi: pored organizacije 22. Nacionalnog ocjenjivanja meda, uz potporu HGK organizirano su nastupili i izlagači iz čitave Hrvatske – članovi HGK.

 

Gospodarstvenici Međimurske županije, Općine Semeljci, Općine Antunovac i Grad Otok ponovno su predstavili svoju djelatnost uz podršku svoje županije i općina, kojima se i ovom prigodom zahvaljujemo. Nadamo se nastavku suradnje i na sajmovima ubuduće i vjerujemo da će njihova pozitivna iskustva biti poticajna i drugim županijama i općinama naše regije.

 

Interes posjetitelja za sajam bio je tradicionalno izvrstan, što se ogledalo masovnim dolaskom, kupovinom, degustacijama i sudjelovanjem na prezentacijama. Boravak na sajmu bio je više od susreta s izlagačima, te prigoda za razmjenu iskustva, druženje i zabavu. Brojnost i raznovrsnost ponude brojnih izlagača, te njihova spremnost na razgovor, prezentaciju i otvorenost, iznova dokazuju da su sajamske priredbe potrebne tržištu, te da unatoč svim novim tehnološkim oblicima suvremene komunikacije, nemaju alternativu. Osobito zadovoljstvo iskazuju gospodarstvenici malog i srednjeg poduzetništva, koji su svoj dolazak najavili i na priredbi iduće godine.

 

Fotografije s 20. Osječkog jesenskog sajma možete pogledati u Galeriji.

 

Zahvaljujemo svima na povjerenju i podršci!

Osječki sajam d.o.o.