OSIJEK – Koliko god Sajam lova, ribolova i turizma nije potrebno posebno predstavljati, bar kada je sadržaj u pitanju, on uvijek u svakom svome novom izdanju ponudi nešto novo. Tako je i jučer bila sadržajna konferencija za novinare na kojoj je Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma, tvrtke organizatora imala cijeli govornika koji su predstavili novitete 11. Salorija koji se održava od petka do nedjelje (11 do 13. travnja). Tako Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza najavljuje premijerni dolazak kolega iz slovenskog nacionalnog ribolovnog saveza, Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije najavljuje održavanje 18. festivala lovačkih rogista i lovačkih zborova. Oba saveza za trajanja Salorija će dodijeliti trofeje za najulove, raspravljat će njihovi odbori, a bit će i natjecateljskih aktivnosti. Neće izostati ni turistički segment, Antonio Sobol iz Turističke zajednice Osječko-baranjske županije najavljuje nastup 50 izlagača, što je polovina od ukupnog broja izlagača. Direktorica Vuković naime očekuje više od 100 izlagača, uz domaće bit će to i izlagači iz Slovenije i Mađarske.
Za Denisa Ambruša, zamjenika osječkog gradonačelnika i Silvu Wendling pročelnicu županijskog upravnog tijela zaduženog za poljoprivredu i regionalni razvoj, ovo je još jedna prilika da Osijek i Slavonija pokažu svoje prirodne i turističke potencijale.
Sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Sponzori ovogodišnjeg Salorija su Osječka pivovara sa svojim proizvodom “Slavonsko pivo”, te tvrtke Šafran i Parangal.
Glas Slavonije/D.Kuštro